Prima pagină » Culinar » Chec cu mere rase și glazură de zahăr brun. Un desert rapid și extrem de gustos

Chec cu mere rase și glazură de zahăr brun. Un desert rapid și extrem de gustos

02 feb. 2024, 11:08,
BZI.ro, în Culinar

Prăjitura cu mere realizată după această rețetă va deveni cu siguranță desertul tău preferat, datorită ușurinței în preparare, gustului delicios și texturii moi! Pentru acest chec cu mere rase, poți utiliza orice varietate de mere îți place. Merele Granny Smith sau un soi mai puțin dulce, precum Honeycrisp sau Lady Alice sunt cele mai potrivite. Cu toate acestea, puteți opta și pentru mere Gala, iar checul cu mere rase va ieși la fel de bun.

Chec cu mere rase și glazură de zahăr brun

Dacă folosiți mere organice sau crescute acasă pentru a prepara acest chec nu le decojiti. Merele pot fi date prin răzătoare sau făcute piure într-un procesor de alimente sau blender, iar coaja nu va fi observabilă, oferind însă prăjiturii un gust mai aromat și o valoare nutritivă suplimentară.

Veți avea nevoie de 3 ouă, 250 g zahăr, 275 g făină albă, 2 1/2 lingurițe praf de copt, 100 g unt, la temperatura camerei, 110 g iaurt grecesc simplu, 2 sau 3 mere mari organice fără cotor și semințe (aproximativ 300 g), 2 linguri suc de lămâie, 1 lingură coajă rasă de lămâie.

Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Pregătește aluatul pentru prăjitura cu mere. Unge o formă de 20 cm cu inel detașabil cu ulei (sau unt) și tapeteaz-o cu hârtie de copt (părțile laterale sunt opționale, dacă dorești laturi foarte curate), apoi unge și hârtia. Într-un procesor de alimente sau blender, procesează bucățile de mere și sucul de lămâie până când obții o pastă aproape omogenă sau, le poți da prin răzătoare.

Pune zahărul și ouăle într-un bol mare și bate-le cu un mixer până devin ușoare și spumoase. Cerne făina cu praful de copt și adaugă-le treptat în amestec, alături de untul moale. Continuă să amesteci până când compoziția este complet omogenizată, apoi adaugă iaurtul. Adaugă merele date prin raztoare sau procesate și coaja rasă de lămâie în aluat și amestecă până sunt distribuite uniform în compoziție. Toarnă acest aluat în tava unsă anterior.

Cum poate fi savurată această prăjitură

Coace checul cu mere timp de 50-60 de minute (în funcție de cuptorul tău), dar testează cu o scobitoare înainte de a-l scoate din cuptor pentru a te asigura că prăjitura cu mere este bine coaptă. Dacă dorești, presară ușor desupra cu puțin zahăr granulat imediat ce o scoți din cuptor. Las-o să se răcească timp de aproximativ 15 minute, apoi îndepărtează marginile detașabile ale formei.

Checul cu mere este un desert delicios atunci când este servit ca atare, alături de o ceașcă de ceai, dar îl poți savura și cu un sos de fructe, o lingură de frișcă, cremă de vanilie sau înghețată de vanilie. De asemenea, puteți face o glazură din zahăr brun și unt care se îmbină superb cu acest chec cu mere rase.

Veți avea nevoie de 1/2 cană zahăr brun deschis, 3 linguri unt, 1/2 linguriță vanilie și 1 lingură smântână grasă. Combinați toate ingredientele într-un vas, iar apoi puneți ingredientele la foc mediu, timp de 3-5 minute, amestecând des, până când amestecul începe să fiarbă ușor.

Turnați glazura fierbinte peste prăjitura proaspăt scoasă din cuptor. Lăsați prăjitura glazurată să se răcească complet înainte de a o servi direct din tavă. Această glazură adaugă un strat delicios acestui chec cu mere rase, aducând experiența gustativă la un nou nivel. Savurați checul cu mere rase și glazură de zahăr brun alături de cei dragi sau ca un răsfăț dulce în orice moment al zilei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *