Culinar

Chec pufos cu 4 ouă. Cum să obții un deliciu clasic folosind un minim de ingrediente

Publicat: 17 nov. 2022
Chec pufos cu 4 ouă. Cum să obții un deliciu clasic folosind un minim de ingrediente
Pentru a pregăti un chec pufos se separă albușurile de gălbenușuri

Un chec pufos cu 4 ouă poate fi pregătit rapid și ușor pentru întreaga familie. Nu există nimic mai bun decât un tort clasic făcut din făină, ouă și zahăr atunci când ai nevoie de o bază pentru un tort sau când vrei să gătești ceva gustos în grabă.

Folosind rețeta bunicii, veți învăța rapid cum să faceți un chec cu 4 ouă. Pentru ca acest chec să fie pufos și nu umflat, coaceți-i într-o formă cu diametrul de cel mult 20-22 cm. Când prăjitura s-a răcit complet, o puteți unge cu gem, cremă sau lapte condensat fiert. Pentru a pregăti acest delicios desert vei avea nevoie de făină de grâu în cantitate de 200 gr, ouă 4 bucăți și 100 gr de zahăr. De asemenea, pentru o aromă deosebită poți folosi 15 gr de zahăr vanilat și 10 g de agent de fermentare.

un chec pufos decorat cu crema si capsuni pe un suport pe o masa
Când prăjitura s-a răcit complet, o puteți unge cu gem, cremă sau lapte condensat fiert

Chec pufos cu 4 ouă. Cum să pregătești albușurile și gălbenușurile pentru prăjitură

Pentru a pregăti un chec pufos se separă albușurile de gălbenușuri. La gălbenușuri se adaugă jumătate din zahăr și cel vanilat. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul până când acesta a devenit alb și volumul său a crescut.

Puteți face acest lucru cu o furculiță, un mixer sau un tel. La albușuri puteți adăuga o treime dintr-o linguriță de acid citric pentru a le face să bată mai bine. Începeți să bateți albușurile la viteză medie, apoi adăugați restul de zahăr și bateți totul până când se formează o spumă.

un chec pufos pe un suport
Pentru a pregăti acest delicios desert vei avea nevoie de făină de grâu

Separați o treime din albușuri, adăugați-le la gălbenușurile bătute și amestecați totul foarte ușor cu o spatulă de gătit. Adăugați praful de copt la făina cernută, amestecați, adăugați la întreaga masă și amestecați ușor.

După care adăugați albușurile rămase în consistența obținută și amestecați foarte ușor cu o spatulă, având grijă să o faceți ușor, dar nu prea mult timp, pentru ca ouăle bătute să nu se desprindă. Ungeți forma de copt cu ulei vegetal și tapetați-o cu hârtie de copt. Dacă nu aveți hârtie de copt, puteți unge forma și să o presărați cu firimituri sau făină, apoi scuturați excesul de făină.

La ce temperatură să pui la copt checul? Când prăjitura poate fi servită oaspeților

Pentru a coace checul preîncălziți cuptorul la 180°C, timpul de coacere este individual, dar în medie 30-35 de minute. Când prăjitura s-a copt, se lasă să se răcească în formă, în cuptorul ușor deschis, apoi se scoate pe un grătar și se lasă să se răcească complet. După ce s-a răcit, se decorează prăjitura după bunul plac și se servește la masă.

persoana care masoara cu rigla inaltimea unui chec pufos
Pentru ca acest chec să fie pufos și nu umflat, coaceți-i într-o formă cu diametrul de cel mult 20-22 cm

Este important să nu deschideți inutil cuptorul, pentru ca biscuitul să nu se desprindă, cel puțin în primele 25 de minute de coacere. Multe gospodine pregătesc acest deliciu deoarece prăjitura are multe beneficii. Această prăjitură se gătește rapid și ușor, se potrivește cu orice tort și este un produs ce p-poate fi pregătit din produse ieftine.

Pentru ca un chec pufos cu 4 ouă să nu crape este bine să adaugi suficientă făină. În caz contrar baza prăjiturii devine rigidă, se crapă și nu se ridică bine. Lipsa de fibre face ca aluatul să se coacă aiurea și să nu-și păstreze forma. Aluatul se așază imediat ce checul este scos din cuptor.

un chec pufos pe o farfurie
Folosind rețeta bunicii, veți învăța rapid cum să faceți un chec cu 4 ouăAdauga un comentariu