Culinar

Pandișpan cu 6 ouă și 6 linguri de zahăr. Cum să obții un desert pufos și aerisit la tine în bucătărie

Publicat: 13 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pandișpan cu 6 ouă și 6 linguri de zahăr. Cum să obții un desert pufos și aerisit la tine în bucătărie
Cel mai important este să bați bine albușurile și gălbenușurile și să acționezi cât mai atent în timpul mixării acestora

Nu este nimic mai ușor decât să pregătești un pandișpan cu 6 ouă și 6 linguri de zahăr, principalul lucru este să cunoști și să urmezi tehnica de gătit. Dacă este pregătit corect, pandișpanul va fi înalt, aerisit, își va menține bine forma, se va ridica la apăsare și va revine cu ușurință în poziția inițială.

Pregătirea unui pandișpan fraged și aerisit nu este deloc dificilă. Cel mai important este să bați bine albușurile și gălbenușurile și să acționezi cât mai atent în timpul mixării acestora. Dacă totul este făcut corect, atunci rezultatul te va uimi. Pentru a pregăti un astfel de desert vei avea nevoie de un minim de ingrediente pe care cu siguranță orice gospodină le are în bucătăria sa. Astfel, vor fi nevoie de 6 ouă, făină de grâu 160 gr, zahăr nisipos în cantitate de 6 lingurițe. De asemenea, va fi nevoie de un vârf de cuțit de sare și un praf de vanilină. De asemenea, înlocuind o parte din faină cu cacao, poți face un biscuit de ciocolată exact respectând aceeași rețetă.

pandispan taiat pe un suport de lemn
Nu scoateți imediat din cuptor pandișpanul

Pandișpan cu 6 ouă și 6 linguri de zahăr. Cum să bați corect albușul și gălbenușul

Vasele în care se toarnă ingredientele trebuie șterse dinainte cu un prosop de hârtie înmuiat în oțet sau suc de lămâie. Acest lucru se face pentru a degresa suprafața vaselor. La fel trebuie făcut și cu telurile mixerului.

Ulterior, împărțim ouăle în albușuri și gălbenușuri. De asemenea, asigurați-vă că în albușuri să nu intre nici o picătură de gălbenușuri, altfel primele nu se vor bate normal. Albușurile încep a fi amestecate la viteză mica, crescând-o treptat. Ouăle se bat continuu, până apare spuma.

Din moment ce apare spuma, începe să torni treptat zahărul granulat în proteine. Se adaugă zahar în cantitate de 3 lingurițe. Separat se bat gălbenușurile cu restul de zahăr și vanilie. Bateți până când masa crește în volum de 3 ori și se luminează la culoare. Este necesar să obții o consistență mai mult sau mai puțin uniformă.

pandispan intreg pe o plasa de gratar
Vasele în care se toarnă ingredientele trebuie șterse dinainte cu un prosop de hârtie înmuiat în oțet sau suc de lămâie

Când se toarnă făina. Cât de mult trebuie umplută cu amestec forma pentru copt

Toarnă făina cernută de două ori, amestecă lichidul cu o spatulă până când aluatul are o consistență uniformă și netedă. Nu este indicat sa amesteci aluatul cu un mixer în această etapă. După care ungeți o tavă de copt, de preferință detașabilă cu unt și tapetați fundul acesteia cu un cerc de pergament.

pandispan intreg pe o plasa de gratar
Pregătirea unui pandișpan fraged și aerisit nu este deloc dificilă

De asemenea, tava pentru copt trebuie uns și cu ulei. Umpleți forma cu aluat pentru 2/3 din cantitatea tăvii de copt, deoarece biscuitul va crește în volum. Pandișpanul se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute, în niciun caz nu deschideți cuptorul în prima jumătate de oră, altfel biscuitul se va așeza.

Nu scoateți imediat din cuptor pandișpanul din 6 ouă și 6 linguri de zahăr. Acesta ar trebui să stea în cuptorul oprit aproximativ 15 minute, apoi scoateți cu grijă produsele de patiserie din formă, scoțând marginile cu un cuțit subțire. După care se răcește pandișpanul, se înfășoară în folie alimentară și se pune la frigider pentru a se înmuia uniform. Poți decora desertul după bunul tău plac cu diverse fructe de pădure sau orice alte dulciuri exact ca un tort.

pandispan taiat pe o farfurie
Dacă este pregătit corect, pandișpanul se dovedește a fi înalt
Adauga un comentariu