Culinar

Cheesecake cu oreo. Un desert aerisit și fraged pentru o masă festivă de neuitat

Publicat: 25 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cheesecake cu oreo. Un desert aerisit și fraged pentru o masă festivă de neuitat
Prăjitură cu brânză albă, fragedă, cremoasă, ușor aerisită și ușor fibroasă, cu bucăți de oreo în interior este un desert perfect

Cheesecake-ul cu oreo face parte din delicatesele adorate de americani. Biscuiții oreo sunt adăugați la produse de patiserie, milkshake-uri, deserturi compuse și, bineînțeles, la toate tipurile de prăjituri cu brânză. Ingredientul este grozav, are o aromă puternică și ușor de recunoscut, textura potrivită și este întotdeauna la îndemână.

Bineînțeles, pentru a pregăti un cheesecake exact ca în America avem nevoie de baza de la oreo. Aceasta este exact cum trebuie, nu este grasă, foarte elastică și dă o aromă plăcută de ciocolată. Iar partea de sus este complet dominată de o textură fantastică. Este ceva ce nu ați gustat încă. Prăjitură cu brânză albă, fragedă, cremoasă, ușor aerisită și ușor fibroasă, cu bucăți de oreo în interior este un desert perfect. Cei care l-au încercat au spus în unanimitate: „Mmmm, foarte asemănător ca gust cu umplutura în sine din oreo!”.

un cheesecake cu oreo pe o farfurie taiat
Umpleți inelul cu umplutura de cheesecake și lăsați-l la frigider pentru cel puțin 4-5 ore

Cheesecake cu oreo. Cum trebuie să zdrobești corect biscuiții

Pentru a pregăti prăjitura începeți prin a despărți cei 12 biscuiți OREO, eliberând capacele de umplutură. Nu vă grăbiți să o aruncați, o vom adăuga la umplutura prăjiturii noastre cu brânză. Ulterior, se zdrobesc jumătățile de biscuiți cu ajutorul unui blender și se adaugă puțină frișcă aproximativ 20-35 gr. Trebuie să obții o masă care să semene cu plastilina.

Este important să nu adăugați prea multă smântână deodată, altfel riscați să obțineți o masă prea lichidă și lipicioasă. Dacă nu reușiți, adăugați mai multe firimituri de biscuiți oreo. Așezați un pergament bun pe o planșetă, puneți un inel deasupra la 16 centimetri, atunci cheesecake-ul va avea o înălțime de aproape 6 cm, sau 18 centimetri, acest cheesecake abia va ajunge la 4,5 cm. Tapetați interiorul inelului cu o folie de acetat de 130 µm, astfel încât să-l puteți scoate cu ușurință mai târziu.

o felie de cheesecake cu oreo pe o masa
Pentru a pregăti prăjitura începeți prin a despărți cei 12 biscuiți oreo

Rețineți că această cantitate este suficientă pentru o înălțime de 6 cm și pentru un diametru de 16 cm, așa că și folia trebuie să aibă această înălțime. Presărați baza de biscuiți astfel încât să acopere complet întregul „fund” al inelului. Puteți începe prin a apăsa masa cu mâinile, apoi puteți trece să apăsați cu o lingură în jurul perimetrului pentru a vă asigura că marginile au aceeași grosime ca și mijlocul.

Cum să pregătești frișca pentru cel mai delicios desert american?

Se înmoaie foaia de gelatină în apă cu gheață. În acest moment, se toarnă frișca în cantitate de 50 gr într-un castron și se adaugă zahărul în cantitate de 150 gr. Se pune pe foc mediu și se așteaptă până când zahărul se dizolvă complet. Se toarnă frișca în cantitate de 250 gr într-un pahar.

o felie de cheesecake cu oreo langa o furculita pe o masa
Pentru a pregăti prăjitura începeți prin a despărți cei 12 biscuiți OREO, eliberând capacele de umplutură

Se adaugă extractul natural de vanilie aproximativ 12 gr. Unul dintre cele mai bune este considerat a fi extractul din fructe de vanilie franțuzești. Când zahărul din cremă s-a topit, scoateți cratița de pe aragaz și adăugați gelatina stoarsă. Amestecați cașcavalul și crema de brânză în cantitate de 440 gr cu umplutura asamblată din biscuiții oreo. Turnați crema și zahărul peste brânză. Se bate bine amestecul cu un mixer până când se omogenizează. Într-un pahar, bateți frișca și vanilia până când se formează o spumă.

Din moment ce crema este gata tăiați grosier biscuiții oreo. Veți avea nevoie de aproximativ 14 bucăți. Adăugați biscuiții tăiați în crema pregătită. Amestecați consistența obținută cu o spatulă de silicon. Umpleți inelul cu umplutura de cheesecake și lăsați-l la frigider pentru cel puțin 4-5 ore. Decorați desertul cu jumătăți de oreo.

Atunci când ai dori să pregătești un cheesecake cu oreo dar eși alergic la gluten poți folosi pentru baza acestei prăjituri orice alt biscuit. Este important ca baza să fie suficient de delicată și elastică în același timp pentru a obține un desert perfect. De asemenea, avem nevoie de brânza potrivită pentru o textură nemaipomenită.

un cheesecake cu oreo pe o farfurie langa o furculita
Bineînțeles, pentru a pregăti un cheesecake exact ca în America avem nevoie de baza de la oreo
Adauga un comentariu