Culinar

Cheesecake cu zmeură. Secretele marilor bucătari pentru un desert autentic american

Publicat: 18 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cheesecake cu zmeură. Secretele marilor bucătari pentru un desert autentic american
Uneori, în loc de frișcă se adaugă lapte sau smântână

Din bucătăria americană nu lipsește niciodată un cheesecake cu zmeură. Aici vei găsi cea mai delicioasă rețetă pentru un cheesecake cu frișcă. Uneori, în loc de frișcă se adaugă lapte sau smântână. Acest lucru face ca textura și gustul desertului să fie puțin diferite, mai brânzoase. Deci, dacă nu găsiți frișcă, folosiți un înlocuitor.

Nu vă lăsați intimidați de numărul mare de ingrediente. Astfel, nu trebuie să te sperie procesul de gătire a desertului. Trebuie să știi că un cheesecake se face foarte repede și ușor. Mai întâi de toate, faceți baza, stratul de nisip. Pentru aceasta, luați orice fel de biscuiți shortbread care vă plac. Sunt potrivite atât cele albe, negre, cât și cele cu nuci.

un cheesecake cu zmeura taiat pe o masa langa o farfurie cu doua felii de desert
Pentru a pregăti umplutura desertului se amestecă bine crema de brânză până se omogenizează

Cheesecake cu zmeură. Ingredientele necesare pentru pregătirea deliciului

Pentru a pregăti acest minunat desert vei avea nevoie de biscuiți în cantitate de 200g, unt aproximativ 90-100 gr, crema de brânză în cantitate de 750 gr și 250 gr de zahăr. Pentru a întări crema vei avea nevoie de 15 gr de amidon și ½ lingurițe de sare alături de o lingură de suc de lămâie.

Pentru o aromă mai accentuată, gospodinele folosesc coajă de citrice. Iar pentru o culoare deosebită, acestea pun în consistența amestecului 3 ouă și 2 gălbenușuri. De asemenea, vei avea nevoie de 100 ml de frișcă sau smântână.

În pregătirea blatului vom avea nevoie de exact jumătate din cantitatea de unt pe care am pregătit-o pentru biscuiți. Începeți procesul de gătire prin a topi untul. Acest lucru se poate face în cuptorul cu microunde. Astfel, doar puneți untul într-o cană și încălziți-l timp de aproximativ 30 de secunde.

În timp ce untul se răcește puțin, pregătiți firimiturile de shortbread. Pentru a face acest lucru, trebuie să măcinați biscuiții. Cele mai ușoare moduri sunt cu un blender și cu mașina de tocat carne, iar un pic mai greu este să spargi biscuiții într-o pungă cu un ac de rulare.

un cheesecake cu zmeura taiat pe o masa langa un cutit
Pentru o aromă mai accentuată, gospodinele folosesc coajă de citrice

Cum să combini biscuiții măcinați și untul topit. Ce formă să folosești pentru a obține un desert perfect

Din moment ce ingredientele sunt pregătite, combinați firimiturile și untul. Turnați-o în reprize, foarte posibil să nu aveți nevoie de toată cantitatea. Trebuie să obținem un crumble umed, o consistență în care totul să nu fie încă prea lichid, dar mai degrabă sfărâmicios.

Este foarte bine să vă ghidați după culoarea biscuiților, aceștia trebuie să se întunece. Acum, turnați produsele noastre de patiserie într-o formă. Vă recomand cu căldură să folosiți o formă de 20 cm, iar pentru ușurința utilizării, am căptușit fundul cu hârtie, va fi mai ușor să o scoateți. Se întinde și se presează un strat uniform cu ceva plat, cum ar fi fundul unui pahar. Se pune baza în frigider.

o felie de cheesecake pe o farfurie
Deci, dacă nu găsiți frișcă, folosiți un înlocuitor

Cum să pregătești umplutura pentru cea mai inedită prăjitură?

Pentru a pregăti umplutura desertului se amestecă bine crema de brânză până se omogenizează. Și da, nu este nevoie să batem crema, ci doar să amestecăm ușor cu o spatulă. Se adaugă zahărul și amidonul, coaja și sarea. Se amestecă totul bine.

Ulterior, se adaugă pe rând ouăle, apoi gălbenușurile. Se amestecă foarte bine amestecul după fiecare adaos de ouă și gălbenușuri. Nu vă grăbiți. La sfârșit se adaugă smântâna sau frișca și zeama de lămâie. După care se toarnă jumătate din amestec într-o formă, se presară zmeură. Se lovește forma de câteva ori de masă, astfel se evită formarea de bule și eterogenitatea aluatului. Apoi se umple cu restul amestecului.

Acest desert se coace în cuptor la 200 de grade timp de aproximativ 10 minute, apoi se scade temperatura la 105 și se ține în cuptor timp de o oră și jumătate. Marii bucătari recomandă ca centrul prăjiturii cu brânză trebuie să se agite ușor, atunci când mișcați forma, dar trebuie să fii atent ca acesta să nu fie prea lichid. În cazul în care nu vrei să coci un desert poți pregăti un tort din dulciuri ambalate.

Cheesecake-ul cu zmeură iese foarte fraged și uniform. Puteți experimenta în siguranță cu sucuri, coji și fructe de pădure. Puteți face prăjituri cu brânză colorată adăugând siropuri de cacao sau de fructe de pădure în jumătatea din umplutură. De asemenea, dacă rezistați, lăsați cheesecake-ul să stea peste noapte în frigider.

o felie de cheesecake pe o farfurie langa zmeura proaspata
În pregătirea blatului vom avea nevoie de exact jumătate din cantitatea de unt pe care am pregătit-o pentru biscuiți
Adauga un comentariu