Diete si regimuri

Cheile unei diete de succes

Publicat: 15 nov. 2020
grasime burta
Orice pierdere in greutate obtinuta in urma unei diete poate fi urmata de recastigarea kilogramelor.

Orice pierdere in greutate obtinuta in urma unei diete poate fi urmata de recastigarea kilogramelor. Este vorba despre asa numitul efect yo-yo, adica acumularea kilogramelor pierdute in urma unui regim, uneori chiar peste greutatea anterioara inceperii dietei. Iata care sunt cheile unei diete de succes!

Înțelegeți de unde provine creșterea în greutate

Sarcina, schimbările de viață (celibatul, viața de cuplu, moartea, viața profesională), bolile, toate aceste etape ale vieții pot perturba comportamentul alimentar și pot provoca dezechilibre care duc progresiv la supraponderalitate. Este important să facem un bilanț al cauzelor creșterii în greutate, să evităm din nou tulburările și să gestionăm mai bine lacunele și frustrările.

Stabiliți obiective rezonabile

Scopul nu este de a atinge o greutate de vis, ca cea a unui model (IMC-ul fotomodelelor este de 17, în timp ce un IMC normal este cuprins între 19 și 25), ci de a atinge o greutate sănătoasa. Fiecare persoană are o greutate personală sănătoasa. Calculele greutății (IMC și greutatea ideală) nu sunt luate la valoarea nominală ca referință personală. Ele sunt doar instrumente orientative. Este important să se determine greutatea naturală stabilă (cea care, odată atinsă, poate fi menținută fără restricții). Trebuie sa vă stabiliți un obiectiv rezonabil care se potrivește cu morfologia și corpulși un obiectiv motivat, care este mai mult legat de motivație și temperament.

Cheile unei diete de succes: alegeți-vă corect metoda de slabire

În afară de dietele nebunești și restrictive care sunt deseori dezechilibrate (cum ar fi dieta cu supă de varză sau dieta cu grepfrut), există două tipuri de diete de slăbit:

Dieta cu proteine: stabilită de un dietetician, vă permite să slăbiți rapid (10% din masa corporală într-o lună), dar vă cere să vă adaptați dieta pe tot parcursul tratamentului. Este imperativ să nu urmați o dietă proteică singur și să cereți sfaturi de la un profesionist pentru a nu vă pune în pericol sănătatea și a nu vă recâștiga kilogramele pierdute. Un regim fără o fază de stabilizare este sortit eșecului.

Dieta hipocalorică: te obligă să reduci numărul de calorii pe zi, care necesită o motivație enormă. Aceasta este cea mai obișnuită dietă, deoarece vă permite să mențineți o viață socială normala. Cu toate acestea, este destul de dificil de ținut, deoarece necesită multă răbdare și rezistență.

Nu persoana trebuie să se adapteze la dietă, ci dieta trebuie să se adapteze la viața de zi cu zi a persoanei. Rolul dieteticianului, al antrenorului sau al medicului este de a însoți pacientul în timpul dietei, de a-și imagina programul alimentar în funcție de viața lui și de a restabili punctele negative.

Permiteți-vă momente de relaxare

Dacă activitatea fizică face posibilă remodelarea corpului, sportul este mai presus de toate o evadare emoțională care permite frustrărilor și consecințelor dezechilibrelor hormonale să fie eliminate și să promoveze somnul de calitate. Elemente cheie esențiale pentru succesul unei diete. Ca și în cazul alegerii unei diete, un sport potrivit trebuie adaptat gusturilor și mijloacelor noastre.

Beti multă apă

Trebuie să ne hidratăm regulat și în cantitate rezonabila. Apa nu te face să slăbești, dar ajută la regenerarea corpului, eliminând astfel mai bine toxinele și deșeurile și evitând astfel retenția de apă. Apă, ceai, cafea fără zahăr, trebuie să consumati cel puțin 1,5 litri pe zi.

Cheile unei diete de succes: nu te compara cu ceilalți

Nu ar trebui să copiați niciodată dieta prietenei sau cea a iubitului. Chiar dacă este destul de motivant și practic să începeți o dietă în cuplu, nu uitati că bărbații au un metabolism diferit și mai activ decât cel al femeilor. Bărbații ard în mod natural mai multe calorii si slăbesc mult mai repede! Motivația de la început poate scădea dacă ne dăm seama că eforturile noastre nu dau roade la fel de mult ca cele ale partenerului.

Adauga un comentariu