Diete si regimuri

Chimenul și beneficiile sale pentru digestie: ajuta ficatul si stomacul

Publicat: 01 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Chimenul și beneficiile sale pentru digestie ajuta ficatul si stomacul
Fie că este de origine nervoasă sau funcțională, chimenul va ajuta la ameliorarea flatulenței și, în general, a spasmelor tractului digestiv.

Chimenul este un condiment folosit de mii de ani în multe bucătării din întreaga lume și, din motive întemeiate, prezinta multe beneficii pentru sănătate, în special în sfera digestivă.

Caracteristicile chimenului

Sursă bună de vitamine și minerale;
Putere antioxidantă;
Virtuti digestive;
Stimulează lactația;
Diuretic.

Printre substanțele nutritive prezente în chimen și reprezentative pentru acesta, putem cita următoarele:

Fier: conținutul bun de fier al chimenului va permite transportul optim de oxigen în organism. Luați în considerare combinarea chimenului cu alte alimente bogate natural în fier, cum ar fi linte sau anumiți pești;
Magneziu: esențial pentru buna funcționare a tractului digestiv, magneziul conținut în chimen va relaxa mușchii netezi ai tractului digestiv pentru o digestie mai bună;
Fosfor: acestea sunt celulele nervoase ale corpului dumneavoastră care vor fi favorizate de aportul de fosfor din chimen, acestea vor fi activate în special pentru a menține un bun dinamism muscular și cerebral;
Beta-caroten: chimenul are și proprietăți antioxidante prin prezența beta-carotenilor care vor încetini îmbătrânirea celulară și vor încuraja reînnoirea anumitor țesuturi din corpul dumneavoastră.

Beneficiile chimenului

Chimenul, indiferent dacă este consumat ca semințe sau sub formă de pulbere, oferă organismului cantități mici de substanțe nutritive care ajută la menținerea funcționării acestuia. Chimenul este excelent pentru bunăstarea digestivă și promovează eliminarea renală a apei.

Anti-flatulent

Fie că este de origine nervoasă sau funcțională, chimenul va ajuta la ameliorarea flatulenței și, în general, a spasmelor tractului digestiv.

Diuretic

Foarte eficient consumat sub formă de ceaiuri, chimenul va permite o bună eliminare urinară și va ajuta la curățarea sistemului renal.

Combate durerile de stomac

Chimenul este cunoscut pentru calmarea afecțiunilor digestive și mai ales a durerilor de stomac, așa că luați în considerare adăugarea acestui condiment în felurile de mâncare pentru o digestie mai bună.

Stimulant pentru alăptare

Această utilizare a chimenului este puțin cunoscută, dar amestecată cu alte plante în ceaiul de plante, promovează alăptarea. tinerelor mame.

Chimenul este un condiment care se consumă în cantități mici, prin urmare, acești nutrienți vor fi furnizați la înălțimea cantităților consumate. Nu uitați să vă echilibrați dieta cu un aport bun de fructe și legume pentru a vă acoperi toate nevoile de minerale, vitamine și oligoelemente.

Adauga un comentariu