International

Chipul preşedintelui SUA pe Muntele Rushmore. Donald Trump: „Mi se pare o idee bună”

Publicat: 10 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Chipul preşedintelui SUA pe Muntele Rushmore. Donald Trump Mi se pare o idee bună
Chipul preşedintelui SUA pe Muntele Rushmore

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a precizat duminică, 9 august 2020, faptul că i s-ar părea o idee bună să i se adauge chipul pe Muntele Rushmore.

Chipul lui Donald Trump pe Muntele Rushmore

Pe lângă chipurile celor patru foşti preşedinţi care au fost sculptate în stânca Muntelui Rushmore, din Dakota de Sud, ar dori şi actualul şef de la Casa Alba să îşi adauge chipul, precizând că ar fi o idee bună.

„Nu am sugerat niciodată aceasta, deşi pe baza tuturor lucrurilor pe care le-am obţinut în timpul primilor mei trei ani şi jumătate (de mandat), probabil că mai multe decât oricare alt preşedinte, mie mi se pare o idee bună!”, a scris Donald Trump pe pagina de Twitter.

Președintele Trump a adăugat în mesaj un link către o ştire difuzată de CNN. Acesta ilustra o informaţie publicată la sfârşitul săptămânii de cotidianul The New York Times, în care era semnalat că un asistent de la Casa Albă luase în anul 2019 legătura cu biroul guvernatoarei statului Dakota de Sud, Kristi Noem. Ar fi fost interpelată care ar fi procesul prin care poate fi adăugat chipul unei preşedinte la monumentul de pe Muntele Rushmore.

Cotidianul american reamintea totodată că Trump îi spusese lui Noem în 2018, în Biroul Oval, că visa că figura sa să fie inclusă în monument.

Într-un alt tweet, Trump a publicat o imagine cu el stând lângă Muntele Rushmore, făcută cu prilejul vizitei efectuate de preşedintele american luna trecută, în ajunul Zilei Naţionale a SUA, de 4 iulie.

Pe un versant al faimosului munte din Dakota de Sud sunt sculptate chipurile preşedinţilor George Washington (1789-1797), Thomas Jefferson (1801-1809), Abraham Lincoln (1861-1865) şi Theodore Roosevelt (1901-1909).

SUA oferă 1.000 de miliarde de dolari populației

SUA are un plan uriaș! Oferă 1.000 de miliarde de dolari populației. Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei Statelor Unite, a declarat duminică faptul că republicanii au terminat noul plan de ajutoare pentru americanii și companiile afectate de pandemia cu noul coronavirus. Astfel că, luni va fi depus la Congres, iar 1.000 de miliarde de dolari pot ajunge la populație.

Secretarul Trezoreriei trăiește cu speranța că membrii Congresului vor colabora într-un stil bipartizan pentru a aproba propunerea republicană. De asemenea, este de așteptat să cuprindă un nou ajutor de 1.200 de dolari pentru americani și indicații care să se refere la răspunderea companiilor și școlilor.

De asemenea, acest proiect va schimba suplimentul federal de indemnizații pentru șomaj, cu scopul de a include înlocuirea cu aproximativ 70% a salariilor americanilor, înlocuind sporul de 600 de dolari pe săptămână pentru toți beneficiarii. Acest beneficiu, care a fost o componentă cheie a Legii CARES de 2.200 de miliarde de dolari, s-a încheiat.

”Putem progresa foarte rapid cu democraţii în aceste probleme. Am progresat foarte rapid înainte şi nu văd niciun motiv pentru care nu ne-am mai mişca rapid din nou. Şi dacă vor exista probleme care vor dura mai mult, ne vom ocupa şi de acestea ”, a spus Mnuchin.

Consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow, a anunat că propunerea republicană constituie un ”pachet foarte bine conceput”. Acesta a mai adăugat că administraţia Trump are în plan să mărească moratoriul federal referitor la evacuarea chirișilor care nu au posibilitatea să își achite chiriile. A mai completat, spunânc că acest fapt nu ar fi inclus în legislația actuală.

Adauga un comentariu