International

SUA are un plan uriaș! Oferă 1.000 de miliarde de dolari populației

Publicat: 27 iul. 2020
Cazurile de infectare cu noul coronavirus au explodat în SUA: 6.299.169 cazuri și 189.168 decese
Cazurile de infectare cu noul coronavirus au explodat în SUA: 6.299.169 cazuri și 189.168 decese

SUA are un plan uriaș! Oferă 1.000 de miliarde de dolari populației. Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei Statelor Unite, a declarat duminică faptul că republicanii au terminat noul plan de ajutoare pentru americanii și companiile afectate de pandemia cu noul coronavirus. Astfel că, luni va fi depus la Congres, iar 1.000 de miliarde de dolari pot ajunge la populație.

Mnuchin: „Avem un plan complet”. SUA are un plan uriaș!

Secretarul Trezoreriei trăiește cu speranța că membrii Congresului vor colabora într-un stil bipartizan pentru a aproba propunerea republicană. De asemenea, este de așteptat să cuprindă un nou ajutor de 1.200 de dolari pentru americani și indicații care să se refere la răspunderea companiilor și școlilor.

De asemenea, acest proiect va schimba suplimentul federal de indemnizații pentru șomaj, cu scopul de a include înlocuirea cu aproximativ 70% a salariilor americanilor, înlocuind sporul de 600 de dolari pe săptămână pentru toți beneficiarii. Acest beneficiu, care a fost o componentă cheie a Legii CARES de 2.200 de miliarde de dolari, s-a încheiat.

”Putem progresa foarte rapid cu democraţii în aceste probleme. Am progresat foarte rapid înainte şi nu văd niciun motiv pentru care nu ne-am mai mişca rapid din nou. Şi dacă vor exista probleme care vor dura mai mult, ne vom ocupa şi de acestea ”, a spus Mnuchin.

Consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow, a anunat că propunerea republicană constituie un ”pachet foarte bine conceput”. Acesta a mai adăugat că administraţia Trump are în plan să mărească moratoriul federal referitor la evacuarea chirișilor care nu au posibilitatea să își achite chiriile. A mai completat, spunânc că acest fapt nu ar fi inclus în legislația actuală.

Nancy Pelosi: ”Sunt în degringoladă”

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a anunțat că democraţii au fost ”nerăbdători să negocieze” cu republicanii de la jumătatea lunii mai, când camera inferioară a aprobat un pachet de salvare pentru coronavirus de 3.000 de miliarde de dolari. Proiectul de lege, aprobat aproape în totalitate cu voturi democratice, nu a ajuns la un rezultat în Senatul controlat de GOP.

”Sunt în degringoladă, iar această întârziere provoacă suferinţe pentru familiile Americii”, a spus Pelosi despre republicani la emisiunea ”Face the Nation” de la televiziunea CBS.

China ajută America Latină, oferindu-i un împrumut pentru achiziționarea vaccinului anti-COVID

Wang Yi, ministrul de Externe al Chinei, a declarat că va oferi un împrumut de 1 miliard de dolari Americii Latine și Caraibelor, pentru a putea accesa vaccinul anti-COVID-19, dezvoltat de statul Chinez, în urma unei videoconferințe cu omologii din țările din America Latină.

Vaccinul va fi disponibil pentru toată lumea

Vaccinul va fi un beneficiu public și tocmai de aceea toată lumea trebuie să profite de el, chiar și America Latină. Astfel, China va desemna 1 miliard de dolari pentru a oferi sprijin națiunilor din regiune, extrem de afectate de pandemia cu noul coronavirus.

„Ministrul de externe al Chinei a spus că vaccinul dezvoltat în țara sa va fi un beneficiu public și trebuie să fie accesibil inclusiv pentru țările din America Latină, iar țara sa va desemna un împrumut de 1 miliard de dolari pentru a sprijini accesul la vaccin pentru națiunile din regiune”, se prezintă într-un comunicat de presă.

Președintele mexican, Andrés Manuel López Obrador a fost extrem de recunoscător și a mulțumit Chinei pentru împrumut, în timpul unui briefing care a avut loc joi.

„Suntem foarte recunoscători pentru ajutor guvernului chinez”, a declarat Obrador.

În fruntea întâlnirii virtuale de miercuri a fost ministrul Afacerilor Externe din Mexic, Marcelo Ebrard, și Wang Yi. De asemenea, au participat și omologii lor din Argentina, Barbados, Chile, Columbia, Costa Rica, Cuba, Republica Dominicană, Ecuador, Panama, Peru, Trinidad și Tobago și Uruguay.

Acum puțin timp, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Wang Wenbin, a afrimat că „țările din America Latină și Caraibe și China, deși despărțite de ocean, au stat împreună împotriva acestui dușman comun și au condus o cooperare practică și eficientă în beneficiu a tuturor”.

Astfel, chiar dacă America Latină a devenit epicentrul pandemiei globale la sfârșitul lunii mai, ea va beneficia de acest ajutor din partea Chinei, pentru a scăpa de virusul necruțător.

Adauga un comentariu