Local

Cifre îngrijorătoare! Acum se explică tragediile de pe șoselele din Iași! Degeaba au împărțit polițiștii rutieri peste 60.000 de amezi și au băgat după gratii 100 de șoferi!

Publicat: 21 iun. 2021
Mașini răsturnate și echipaje SMURD la accidente rutiere grave
În ultimii ani, în județul Iași au avut loc tot mai multe accidente rutiere grave, în urma cărora zeci de persoane au fost rănite, iar altele și-au pierdut viața

Polițiștii ieșeni susțin că numărul accidentelor rutiere grave a crescut în mod îngrijorător în ultimii ani. În 2020, în urma acțiunilor derulate pe drumurile publice din județ, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, au fost date 64.852 de amenzi pe linie rutieră. Oamenii legii spun că, tot anul trecut, au fost constatate sau sesizate 1.098 de infracțiuni la regimul circulației rutiere

Cifre din ce în ce mai îngrijorătoare, prezentate de polițiștii ieșeni! În acest mod se explică tragediile care se petrec pe drumurile din județul Iași! Din câte se pare, polițiștii rutieri au dat degeaba peste 60.000 de amezi și au băgat după gratii 100 de șoferi!

„Prioritatea permanentă a polițiștilor ieșeni pe linie rutieră este reprezentată de prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente și, implicit, creșterea gradului de siguranță pentru toți participanții la trafic. În urma acțiunilor derulate pe drumurile publice din județ, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, anul trecut au fost date 64.852 de amenzi pe linie rutieră”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Tot mai mulți ieșeni, prinși beți la volan pe drumurile din județ!

Oamenii legii mai afirmă că, în 2020, au existat peste 1.000 de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

„Au fost constatate sau sesizate 1.098 de infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 514 pentru conducerea unui vehicul fără permis, 402 pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 60 pentru refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice, 56 pentru punerea în circulație pentru conducerea unui autoturism neîmatriculat, 55 pentru părăsirea locului accidentului, iar restul – pentru alte fapte”, au adăugat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Conform acestora, pe tot parcursul anului trecut, aproximativ 100 de persoane au fost încătușate.

„Pe baza probatoriilor administrate de polițiști, sub coordonarea procurorilor de caz, în cauzele penale amintite, au fost luate măsuri preventive față de 146 de persoane, astfel: 66 de persoane au fost arestate preventiv, 17 persoane au fost reținute, 16 persoane au fost plasate în arest la domiciliu, iar 47 de persoane au fost plasate sub control judiciar”, au subliniat polițiștii ieșeni.

Care sunt principalele cauze de producere a accidentelor în județul Iași

Oamenii legii au mai spus că principalele cauze de producere a accidentelor rutiere în județul Iași sunt reprezentate de traversările neregulamentare de către pietoni (18 la sută), abateri comise de bicicliști (14 la sută), neacordarea de prioritate vehiculelor – 13 la sută, viteza neadaptată la condițiile de drum – 12 la sută, nerespectarea distanței dintre vehicule – 9 la sută, neacordarea de prioritate pietonilor – 8 la sută și conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe – 5 la sută.

„Pe parcursul anului 2020, pentru abaterile constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 5.935 de permise, dintre care 2.480 de permise pentru depășirea regimului legal de viteză, 778 de carnete pentru neacordarea de prioritate pietonilor, 612 permise pentru depășiri neregulamentare și 332 de carnete pentru alcool. Mai mult, au fost retrase 1.303 certificate de înmatriculare. Acțiunile preventive ale polițiștilor ieșeni continuă în trafic și în acest an”, au încheiat reprezentanții IPJ Iași.

Comentarii
 • Alcoolul, politia, vedeti cum faceți cu stațiile ITP unde pt sume între 50 si 150 de lei yrec toate rablele, toate ciuheile!!!!
  Faceți control în trafic și vedeti ca sunt mii de astfel de mașini!

 • Cine va mai baga in seama,militienilor!Tot molfaiti cifre si iar cifre,fara sa spuneti adevarul.E suficient sa sofezi in Iasi,si sa te uiti la mutrele celor indisciplinati: niste cacaciosi sub 30 de ani,fie cu mutre de ciobani,fie de filfizoni drogati.Cauza accidentelor este CORUPTIA!!!! (scoli de soferi,politia rutiera,ITP- ul).Marlanizarea societatii,in care,fiecare sarantoc crede ca,de la ” averea” de 1000 euroi stransa cu truda,tre sa aiba o masina

 • Problema in Moldova (nu ma refer la Basarabia) este educatia, civilizatia si bunul simt. Atata timp cat astea trei nu sunt implementate, degeaba discutam despre datele problemei. Si mai ganditi-va la un alt aspect. Poti tu sa schimbi mama legislatiei, daca gigel nu-i atent la volan si pedale, tot degeaba. Iar Politia Rutiere de cele mai multe ori aplica legea, nu face nimic altceva, nu executa nimic altceva, doar asculta si merge dupa ordine. Daca nu ne civilizam si/sau educam, tot la nivelul asta ramanem.

 • Viteza e pe locul 4. Abia pe 4. Cu toate astea, tablagiii stau la panda sau umbla cu masini neinscriptionate pentru ca de acolo iese banul. Mergeti la preventie in autobaze, faceti educatie rutiera in scoli si facultati, nu stati la pomana pizzei si la spaga de la taximetristi.
  Ca sa nu mai zic de judecatori care dau cu suspendare pentru omor.

 • Multi soferi se cred mari interlopi si au un tupeu pe masura pentru ca politia este tot mai absenta de pe strazi. Daca va uitati in trafic sunt din ce in ce mai multi care conduc si vorbesc la telefon, se uita la filme si videoclipuri, si a crescut numarul celor care au folie neagra pe geamurile din fata.

 • nimeni nu spune nimic despre instructorii auto si modul cum se obtin permisele in jud.iasi,neamt,botosani,suceava !!!! dar un subiect real este cel cu pregatirea instructorilor si modul cum obtin atestate !!!!!

 • Cauza principala e data de ..strazi! Infrastructura nu a fost pregatita pt mersul bara la bara ! Trebuie create doar sensuri unice cu o sigura banda – fara posibilitatea de depasire, delimitata de sensul opus.

Adauga un comentariu