Eveniment-Social

Cifre șocante care îngrozesc întreg mediul academic! Medii la admiterea 2020, de 5.08 sau 5.73, la facultăți din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Publicat: 28 iul. 2020
Medii la admiterea 2020
unt medii la admitere 2020 pentru facultăți din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași care îngrozesc întreg mediul academic ieșean

Date și cifre teribile pentru mediul academic ieșean! Pentru admitere 2020, la facultățile de Teologie Romano-Catolică și Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, ultimele medii de intrare pe locuri cu taxă, la studii de licență, au fost de 5.08 sau 5.73!

Pe de altă parte, la facultăți precum Drept, Matematică, Educație Fizică și Sport sau Informatică, ultimele medii de intrare la buget au fost cu mult peste nota 9.

Medii la admiterea 2020, de 5.08 sau 5.73, la facultăți din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”

Cifre teribile pentru mediul academic ieșean! Pentru admiterea 2020, la facultățile de Teologie Romano-Catolică și Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, ultimele medii intrate pe locuri cu taxă, la studii de licență, au fost de 5.08 sau 5.73! Și la facultăți precum Chimie, Fizică, Istorie se așteaptă medii de intrare, în jurul notei 6, la programe de licență.

Pe de altă parte, la facultăți precum Drept, Matematică, Educație Fizică și Sport sau Informatică, ultimele medii de intrare la buget au fost cu mult peste nota 9. De asemenea, aici concurența la unele specializări a fost între 4 și 10 candidați pe loc. Pe de altă parte, și la Psihologie și Științe ale Educației, Filosofie și Științe Social-Politice, respectiv Geografie și Geologie sau Litere, ultimele medii de intrare la admiterea 2020, licență, locuri la buget, au fost cu mult peste nota finală de 9.

Top înscrieri candidați la cele mai căutate facultăți de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Pe de altă parte, cei mai mulți candidați la programele de licență au fost la facultățile: de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA), cu 2.687 înscrieri la un număr de 822 locuri buget și 1.133 taxă, de Psihologie și Științe ale Educației, cu 1.840 înscrieri pentru 293 locuri buget și 427 taxă, Drept cu 1.510, pentru 191 locuri bugetate și 225 la taxă. La Informatică au fost 1.352 înscriși pe 274 locuri buget și 90 cu taxă. La Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice sunt 1.097 înscrieri pe 315 locuri la buget și 528 taxă, la Litere sunt 998 înscrieri pe 413 locuri bugetate și 229 taxă, iar la Educație Fizică și Sport sunt 744 înscriși pentru 89 locuri bugetate și 115 locuri cu taxă.

Număr record de înscrieri la admiterea 2020, sesiunea de vară, de la Universitatea „Alexandru Ion Cuza” din Iași

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a înregistrat un număr de 17.454 de înscrieri la sesiunea de admitere din luna iulie 2020, cu 1.870 mai multe față de sesiunea de admitere din luna iulie a anului 2019 și cu 177 mai multe față de situația finală a anului trecut, după sesiunea din septembrie. Anul acesta s-au depus 14.295 de dosare pentru studii de licență, cu 1.711 mai multe decât în 2019, în timp ce la studii de master au fost depuse 3.159 de dosare, cu 149 mai multe decât anul trecut. Cea mai căutată specializare la admiterea din iulie organizata de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este Kinetoterapie și motricitate specială, din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, unde s-a înregistrat o concurență de 13,57 candidați pe un loc bugetat.

În top-ul specializărilor cu cea mai mare căutare de la Universitatea „Cuza” figurează: Dreptul, Educație fizică și sportivă, Psihologie și Cibernetică

În top-ul specializărilor cu cea mai mare căutare mai figurează Drept – 7,08 candidați pe un loc bugetat, Educație fizică și sportivă – 6,15 candidați pe un loc bugetat, Psihologie cu 5,8 candidați pe un loc bugetat, Cibernetică, statistică și informatică economică cu 5,38 candidați pe un loc bugetat, și Informatică cu 4,97 candidați pe un loc bugetat. Facultatea de Drept a înregistrat, per total, cea mai mare concurență: 8,63 candidați pe un loc bugetat.

Clasamentul este completat de facultățile de Educație fizică și sport cu 8,48 candidați pe un loc bugetat, Psihologie și Științe ale Educației cu 6,62 candidați pe un loc bugetat și Informatică cu 4,97 candidați pe un loc bugetat. Candidații admiși la buget vor confirma locul obținut prin depunerea actelor în original și semnarea contractului de studii, în timp ce candidații admiși cu taxă vor confirma locul doar electronic, prin e-mail sau pe platformele electronice special create pentru această etapă.

Pentru admitere 2020 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au fost scoase la concurs 6.496 locuri bugetate, la licență și master

De precizat că, la admitere 2020 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au fost scoase la concurs 6.496 locuri bugetate, la licență și master. De asemenea, rezultatele candidaților admiși, pe locuri la buget și la taxă, se vor afișa până vineri, 31 iulie. La admitere 2020, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a eliminat toate probele scrise, iar probele orale au fost susținute on-line, prin intermediul platformelor audio-video.

Oferta de admitere pentru anul 2020 la UAIC din Iași include 25 de specializări în limbi străine, 4 la studii de licență și 21 la studii de master. Pentru aceste programe, candidații vor susține și un test de competență lingvistică, on-line, sau vor echivala certificate recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării (MEC). De asemenea, oferta de studii pentru românii de pretutindeni, la admitere 2020 de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cuprinde 869 de locuri fără taxă, dintre care 535 la studii de licență și 334 la studii de master. De asemenea, sunt scoase la concurs 72 de locuri cu taxă, 28 la studii de licență și 44 la studii de master. Candidații români de pretutindeni la studii de licență se pot înscrie doar on-line, la adresa inscriere.uaic.ro și pentru studii de master conform deciziilor adoptate la nivelul comisiilor de admitere din cadrul facultăților.

Comentarii
  • Candidatii care au fost admisi la diferite facultati cu medii de rahat,vor termina ei studiile in vreo zece ani, dar sigur vor fi viitorii parlamentari ai Romaniei,in locul lui tata sau mama.

  • Își merită soarta, cu referire la facultățile universității care au, cât de cât, profil științific. Aici excludem artiștii cu potcap de la Teologie, specialiști în arta măsurării buzunarelor și exersării obedienței, care, în umila mea opinie, n-ar avea ce căuta sub cupola Universității. Domnii de la universitate n-au avut nimic de zis la valul de prostie, obscurantism și manelizare care a cuprins Educația, la nivel primar, gimnazial și liceal. N-au protestat nici când s-a umblat la numărul de ani de studii. Nici măcar la scoaterea examenului de admitere, așa cum se dădea pe vremuri. În genere au aprobat tacit toate porcăriile din Educație, toate fantasmagoriile, toate experimentele idioate, toate improvizațiile în curriculum. Acum, mai devreme sau mai târziu, vor apărea niște consecințe. Apropo, unde e UAIC în clasamentul național ? Dar în cel internațional ?

Adauga un comentariu