Secretele istoriei

Cine a inventat avionul?

Publicat: 26 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cine a inventat avionul
3

Cine a inventat avionul?. Inventatorii primului avion sunt fraţii Wright. Wilbur şi Orville Wright s-au născut pe 16 aprilie 1867 şi respectiv pe 19 august 1871.

Cine a inventat avionul?. După terminarea liceului, fraţii Wright nu şi-au mai continuat studiile. Wilbur şi Orville au decis să-şi deschidă un atelier de reparaţii de biciclete. Interesul şi pasiunea lor pentru avioane au condus la dezvoltarea primului avion mai greu decât aerul.

Cine este invetatorul avionului Fraţii Wright au început să lucreze la ideea construirii unui avion în anul 1899. Aceştia au reuşit să zboare cu primul avion pe 17 decembrie 1903.

Cine a inventat avionul?. Aerodinamica

Perioada dintre anii 1799 şi 1809 a fost deosebit de importantă pentru domeniul aeronauticii.
Conceptele fundamentale ale aerodinamicii au fost stabilite în această perioadă de către Sir George Cayley, un baron englez.

El fost cel care a avansat ideea planurilor înclinate, relativ nouă la acel moment, care propunea o suprafaţă plană în scopul de a facilita ridicarea necesară pentru zbor.

Deltaplanul

Otto Lilienthal, un inginer aeronautic german, i-a inspirat pe fraţii Wright să înceapă documentarea pentru inventarea primului avion.

Deltaplanul creat de el a încheiat cu succes multe zboruri. Cu toate astea, acestui aparat de zbor îi lipsea un sistem de control şi nu existata nici o posibilitate de a fi alimentat cu combustibil.

În timpul zborurilor, Lilienthal trebuia să îşi balanseze trunchiul pentru a ghida planorul într-o anumită direcţie.

Primul avion inventat

Wilbur şi Orville Wright au încercat să depăşească limitele deltaplanului lui Lilienthal. Pentru primul lor avion, şi ei au folosit conceptul planurilor înclinate.

Au echipat avionul cu un motor de 12 CP, pe benzină, şi cu două elice. Avionul pe care l-au dezvoltat era un avion biplan, cu două aripi principale, una deasupra celeilalte.

Cele două aripi au oferit o putere mai mare de ridicare a avionului. În cele din urmă, pe 17 decembrie 1903, primul zbor al avionului lor a fost efectuat la Kitty Hawk, în Carolina de Nord, SUA. A durat 59 de secunde şi a zburat 259 m la înălţimea de aproximativ 36m.

Adauga un comentariu