Stiri si curiozitati

Cine este Antony Blinken în SUA

Publicat: 25 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cine este Antony Blinken în SUA
Cine este Antony Blinken, al doilea cel mai puternic om din administrația SUA

Cine este Antony Blinken, al doilea cel mai puternic om din administrația SUA. Născut pe data de 16 aprilie 1962, Antony John Blinken, pe numele complet, este un oficial guvernamental american. A funcționat ca secretar adjunct de stat al SUA în perioada 2015-2017 și consilier adjunct pentru securitate națională în perioada 2013-2015 sub conducerea președintelui Barack Obama.

În prezent Blinken este analist de afaceri globale pentru CNN, iar Joe Biden l-a ales pentru funcția de secretar de stat.

Cine este Antony Blinken, al doilea cel mai puternic om din administrația SUA

Antony Blinken a lucrat în Departamentul de Stat și a avut mai multe funcții de conducere din personalul Consiliului Național de Securitate, în timpul administrației Clinton.

A mai avut de asemenea și următoarele funcții:

* membru senior la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale, în perioada 2001-2002

* Director al Personalului Democrat al Comisiei pentru relații externe a Senatului Statelor Unite, în perioada 2002-2008

* membru al tranziției prezidențiale Obama-Biden, activ din noiembrie 2008 până în ianuarie 2009

* a fost asistent adjunct al președintelui și consilier de securitate națională al vicepreședintelui, din 2009 până în 2013.

Ce studii are Antony Blinken

Antony Blinken a urmat cursurile școlii Dalton din New York până în 1971, când s-a mutat la Paris, Franța, unde a urmat școala Jeannine Manuel. Tânărul Antony s-a mutat acolo împreună cu mama sa și noul ei soț avocatul Samuel Pisar, care a supraviețuit atât lagărelor de la Auschwitz, cât și celor de la Dachau din Holocaust.

Antony Blinken a mers la Universitatea Harvard, unde a lucrat la The Harvard Crimson și a coeditat revista săptămânală de artă. După ce și-a obținut diploma de licență, Blinken a raportat pentru The New Republic. A obținut diploma de J.D. la Columbia Law School în 1988. După absolvire, a practicat avocatura în New York și Paris. În timpul campaniei prezidențiale din 1988, Blinken a lucrat cu tatăl său Donald la strângerea de fonduri pentru Michael Dukakis.

Cariera politică a lui Antony Blinken

Cariera politică a lui Antony Blinken a fost una extrem de interesantă până în acest moment. S-a ocupat de politica externă în două administrații de-a lungul a două decenii. A fost membru al personalului Consiliului Național de Securitate al Statelor Unite la Casa Albă din 1994 până în 2001.

Începând cu anul 1994 și până în 1998, a fost asistent special al președintelui și directorului principal pentru planificare strategică și director principal al CNS pentru redactarea vorbirii. Din anul 1999 și până în anul 2001 a ocupat postul de asistent special al președintelui și directorului principal pentru afaceri europene și canadiene.

În 2002, Blinken a fost numit director de personal pentru Comitetul pentru relații externe al Senatului SUA, funcție pe care a ocupat-o până în 2008. A fost membru senior la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale.

În 2008, Blinken a lucrat pentru campania prezidențială a lui Joe Biden și a fost membru al echipei de tranziție prezidențială Obama-Biden, un moment în care lumea a aflat cu adevărat cine este Antony Blinken.  Totodată în anul 2003 a susținut invazia Irakului condusă de SUA si s-a implicat in lupta impotriva jihadistilor.

Antony Blinken este căsătorit cu Evan Ryan din anul 2002. Ceremonia biconfesională a fost oficiată de un rabin și preot la Biserica Catolică Sfânta Treime din Washington, D.C.

Adauga un comentariu