Local

Cine este bărbatul care l-a atacat pe Mihai Chirica în Piața Unirii. A venit la Iași pentru președintele României

Publicat: 24 ian. 2021
Bogdan Suditu
Bogdan Suditu, bărbatul care a aruncat cu iaurt în primarul Miahi Chirica

Bărbatul care l-a agresat duminică, 24 ianuarie, pe primarul Iașului, Mihai Chirica, este Bogdan Nicolae Suditu. Acesta nu este la prima ispravă de acest gen. Fost angajat al concernului Continental la Timişoara, Bogdan Suditu are 10 procese şi 2 plângeri penale împotriva firmei germane, reclamând că a fost concediat abuziv.

„Iohannis este vinovat de situația de la Siemens de la Timișoara și de la Continental Iași. Sunt ofițer de radar militar Bogdan Suditu. Nu vă mai bateți joc de istoria noastră cum și-au bătit joc de femeile gravide. Cum au vrut să mă omoare. Eu sunt ofițer de radare militare NATO. Eu am fost la universitate. Uitați-l pe domnul Iohannis spion german…“, astrigat protestatarul.

A vrut să-l agreseze și pe Traian Băsescu

La evenimentul Partidului Mişcarea Populară (PMP) de la Piteşti, organizat sâmbătă, 16 aprilie, Bogdan Nicolae Suditu a avut trei tentative de a sta de vorbă cu Traian Băsescu. Înainte ca fostul preşedinte să intre în sală, Suditu a încercat să îl atingă pe fostul preşedinte şi i-a spus: „Spuneţi presei că aveţi dosar penal la Haga şi că aţi pus să fiu arestat la Timişoara”.

După nici un sfert de oră, bărbatul a început să protesteze şi în sala unde avea loc lansarea candidaţilor PMP în Argeş, agitând mai multe hârtii.

Bărbatul a fost scos din sală de agenţii SPP, iar în timpul discursului de lansare de la Piteşti, Băsescu a declarat: „Am aflat care era problema domnului care intrase la început în sală. Numele lui este Bogdan Sucitu şi avea o mare problemă, îl urmăreau extratereştrii. De zece ani îl urmăresc.”

Suditu a încercat să se apropie de Băsescu şi la finalul evenimentului, numai că atunci a avut surpriza să fie împins la pământ de o simpatizantă PMP ce tocmai ieşise din sală.

Mai multe proteste

Bogdan Nicolae Suditu nu este la primul protest. În decembrie 2015, a venit la o conferinţă de presă a PSD Argeş şi le-a înmânat mai multe plângeri şi documente senatorului Şerban Valeca şi deputatului Gheorghe Marin. Printre documentele respective se număra şi o confirmare venită de la Curtea Penală de la Haga, confirmare în care lui Suditu i se preciza că plângerea sa împotriva companiei Continental a fost înregistrată.

Bogdan Nicolae Suditu consideră ca a fost concediat pe nedrept în 2008 de către compania SC „Continental Automotive Romania” SRL, cu sediul în Timişoara, fostă „Siemens VDO Automotive Romania” SRL” şi din 2009 a depus două plângeri penale şi a demarat 10 acţiuni în instanţă. În 2010, Suditu a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara împotriva conducerii companiei, pe care a acuzat-o în bloc de nepunerea în aplicare a unei hotărâri judecatoreşti definitive ce prevedea plata retroactivă a salariilor în termen de 15 zile de la pronunţarea sentinţei.

Concret, Nicolae Bogdan Suditu, ce avea funcţia de programator, cerea în 2010 tragerea la răspundere penală a managerului general Christian von Albrichsfeld, a managerului de fabrică Peter Gruen, a managerului financiar Aurel Stanciu şi a managerului de resurse umane Anica Stoica pentru desfacerea abuzivă a contractului de munca şi refuzul de a fi reangajat pe acelaşi post dupa ce îşi câştigase acest drept în fața instanţelor de judecată.

Comentarii
  • In mod firesc, atunci cand e vorba de instituțiile statului, indiferent de epocă, de regim sau de optiunea politica, acestea trebuie sa fie intangibile. Cu mai multi ani in urma, am vazut pe Presedintele Romaniei stropit cu cerneala de un neica-nimeni. M-am simtit umilit si neputincios. Am simtit o puternica revolta impotriva celor care primesc bani grosi si nu isi fac datoria. L-am apreciat atunci pe neica-nimeni ca nu a avut vitriol sau niscaiva bomba sau grenada. Practic, omul nu a lezat pe cel mai important om al României, indiferent cine o fi el, ci a pus Romaniei oglinda in fata: asta esti! Nu mai stiu ce pedeapsa a primit acel neica-nimeni pentru ofensarea si batjocorirea celei mai importante instituții a Statului Roman. Probabil ca justitia și presa au avut alte preocupari. Pentru mine a ramas acea rana nevindecata, emblematica pentru o tara: poți sa îti bați joc de Președintele Romaniei!
    La distanta in timp, astazi ma simt mult mai umilit si neputincios. În primul rand pentru ca de atunci si pana acum, democratia noastra s-a mai „maturizat”. În al doilea rand, pentru ca asupra unui om al Administratiei s-a facut uz de mijloace batjocoritoare. In al treilea rand pentru ca institutiile abilitate ale Statului nu și-au facut datoria.
    Domnule Presedinte, Domnule Prim-Ministru, Domnule Ministru al Internelor, domnilor Senatori si Deputati, in loc sa luati masuri pentru pedepsirea „exemplara” a faptasului, ocupati-va de bucataria proprie. Nu Iasul trebuia sa previna o astfel de situatie umilitoare pentru întâiul său cetatean, ci Statul, Sistemul. Am tot mai mult sentimentul disconfortant al unei complicitati supra-partinice, care discrediteaza si destabilizeaza tocmai unitatea romanilor! Ca iesean, ma simt profund jignit de lipsa de implicare si de responsabilitate a institutiilor acestei Tari. Cred ca o analiza amanuntita la nivelul institutiilor abilitate se impune, ca altfel, astazi la Iasi, maine…

  • Auzi mai revoltatule, cati ani ai pe cartea de munca?! sau esti si tu tot un combinator, mai bine zis care traieste din combinatii si are pretentii?! Ca e plina tara de combinatori, videochat-isti (si baieti si fete), combinatori de masini, de terenuri, de orice care vin si urla ca ei nu au nustiu ce…… sa nu mai vorbim de ,,cei care fac combinatii cu statul,, , de tot5 felul de corupti, evazionisti si tot felul de magarii….

  • Îmi creste inima de bucurie când ii vad pe politicieni la astfel de evenimente cum tin mana la inimă in timpul intonarii imnului de stat! A doua zi, ……din nou la combinații si mizerii.

  • La Belcesti am avut un primar betivan care la o sfintire a cazut in wc iar preainaltul Teofan avind mina mai lunga a reusit sa ii salveze viata tragindu-l din cacat pe edilul Ing.CIOBANITA CONSTANTIN ,primar PNL -prieten cu penalul Alexe

  • Stiati ca la Belcesti fostul primar si-a renovat casa cu muncitori din Republica Moldova ?Tot Ciobanita Constantin a fitilit multe miliarde din bani publici ca a ajuns sa isi realizeze toti copii ,apartamente ,masini ,pensiune la Tg.Neamt cu piscina ,TRAI NENEACA DOMNULE VACAR CIOBANITA CONSTANTIN

  • Domnule cu ”constiinta” de la 4:19, am 42 de ani de munca pe cartea de munca. Accepti sa am o parere? Nu m-am pensionat inca . Am un titlu obtinut cinstit (cercetator stiintific) in 1988! Nu l-am platit! Nici nu am fost membru PCR! Nu am avut chiria platita de stat, nu am avut indemnizatie de hrana, de haine, nu m-am pensionat dupa 24 de ani de la angajare! In concluzie NU SUNT SPECIAL. Si voi obtine o pensie de cel mult 1/3 din pensia pe care o are „patriotul oznist” Suditu. Si amintiti-va (cei care au facut armata) cum povestiti cat de idioti erau cei ce lucrau in armata si ne „instruiau”, in special la culegerea recoltelor. In Romania nu va fi liniste atat timp cat se vor calcula pensiile diferentiat. SPECIALII primesc pensii dupa formule stabilite de legi aberante, ca Suditu. Ai primit compensatii de la stat atat timp cat esti activ (nimic de comentat) dupa care toata lumea TREBUIE sa primeasca pensie dupa aceeasi formula. Ce poate fi mai umilitor pentru un roman decat situatia in care avem un pensionar cu cea mai mare pensie obtinuta de un fost director la penitenciar. Si de la Pitesti. O oroare de inchisoare. Are o pensie mai mare decat cea pe care o va primi Trump! Cancerul Romaniei este CCR si sistemul juridic. Saracii ce sa faca au pensii mai mari decat ultimul salariu din ultima luna din cei 24 de ani munciti! Asa este legea! Nu au nici o vina! Despre Suditu? Nu mai sunt paturi la Socola? Sau sa-l ia extraterestrii lui! Despre Chirica? Are mintea celui mai bogat membru al familiei lui! Copilul lui „actionar” de numai 3 ani!

Adauga un comentariu