Actualitate

Cine sunt românii morți în accidentul de lângă Veneția: O familie de români, cu două fetițe de 8 și 13 ani – UPDATE

Publicat: 05 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cine sunt românii morți în accidentul de lângă Veneția O familie de români cu două fetițe de 8 și 13 ani - UPDATE
Cei doi soți erau din Argeș și Dâmbovița

O familie de români cu două fetițe de 8 și 13 ani au murit în accidentul de lângă Veneția, unde un autobuz plin cu turiști a căzut marți seara, 03 septembrie 2023, de pe un pod. Presa italiană anunță că 21 de oameni au decedat în teribilul accident, iar 15 sunt răniți. Identificarea mai multor victime a fost extrem de dificilă, având în vedere că autobuzul a fost cuprins de flăcări în urma impactului. Mai mult, pentru o parte dintre cei internați în spitale vor fi necesare teste ADN.

UPDATE: Cei doi soți erau din Argeș și Dâmbovița. Au plecat din țară de mai mulți ani. Se stabiliseră în Germania, unde găsiseră locuri de muncă și unde aveau rezidența.

În momentul tragediei Mircea, Mihaela și fiicele lor erau în vacanță în Veneția. Autocarul în care se aflau a căzut de pe o pasarelă peste calea ferată şi a luat foc, la Mestre.

Trupurile celor patru români sunt la morga spitalului din Veneția. Ambasada României la Roma a anunţat că va acorda sprijin în vederea repatrierii, dar şi pentru eliberarea certificatelor de deces ale celor patru români morţi.

Printre pasagerii care au pierit se numără 9 ucraineni, 3 cetățeni germani și o tânără din Croația – care era însărcinată și se afla în luna de miere. Au mai fost identificați doi portughezi și un cetatean din Africa de Sud.

O familie de români cu două fetițe de 8 și 13 ani!

Publicația italiană Corriere della Sera a prezentat identitatea victimelor din tragicul accident ce a avut loc în apropiere de Veneția. Cei patru români care si-au pierdut viața în accidentul teribil poartă același nume de familie. Este vorba despre două fetițe de 8 și 13 ani, o femeie de 42 de ani și un bărbat de 45 – cel mai probabil părinții și cele două fiice ale lor.

La locul tragediei s-au deplasat mai mulți reprezentanți ai Consulatului General al României la Trieste pentru a obține informații cu privire la identitatea celor afectați. Identificarea a fost dificilă, potrivit unor surse, pentru că autocarul a luat foc, iar multe victime au ars.

„Din păcate, în urma accidentului produs în localitatea Mestre, Republica Italiană, 4 cetățeni români au fost victime ale accidentului și și-au pierdut viața. Informația a fost confirmată ca urmare a acțiunilor întreprinse în cursul nopții de 3 spre 4 oct de către Ambasada României la Roma și a Consulatului din Trieste”, a transmis Radu Mihail Filip, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe.

Demersuri pentru repatrierea românilor

Premierul Marcel Ciolacu a declarat au fost demarate demersurile pentru repatrierea celor 4 români pieriți în tragicul accident ce a avut loc lângă Veneția. Președintele Klaus Iohannis le-a transmis, pe rețelele sociale, un mesaj de condoleanțe famiilor îndurerate.

La locul tragediei, vin oameni simpli care lasă buchete de flori și se reculeg în tăcere. Sunt impesionați de nenorocirea care s-a abătut asupra semenilor lor.

La bordul autocarului se aflau în total 35 de persoane, deși vehiculul fusese închiriat doar pentru 16 oameni.

O cameră de supraveghere a surprins momentul în care autobuzul de peste 13 tone s-a prăbușit de pe un pod. Șoseaua era foarte aglomerată, iar autovehiculul circula cu viteză redusă.

Autobuzul electric, care era nou, a ieşit de pe banda de circulaţie, a spart parapetul de protecţie de pe margine şi s-a prăbuşit in gol aproximativ 15 metri, peste linia de cale ferata dintre Mestre şi Marghera. Este vorba despre două localităţi pe uscat, care fac parte din Veneţia.

Din primele informații, polițiștii nu au detectat urme de frânare. Se presupune că șoferul a pierdut controlul volanului după ce i s-ar fi făcut rău.

Autoritățile din regiunea Veneto au decretat 3 zile de doliu, iar în întreaga țară au fost coborâte drapelele în bernă. O familie de români cu două fetițe de 8 și 13 ani au pierit în accidentul de lângă Veneția.

Adauga un comentariu