Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un preparat savuros, ideală este o ciorbă de ardei umpluți după rețeta ardelenească. Acest deliciu se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul va fi garantat. Ciorba de ardei umpluți este aromată, gustoasă și poate fi făcută la mesele festive alături de alte bucate alese. Iată câteva secrete culinare ce te vor ajuta să obții o ciorbă delicioasă.
Ciorbă de ardei umpluți după rețeta ardelenească
Ciorba de ardei umpluți își are originea în Ardeal, iar gospodinele se întrec în tot felul de trucuri și adaptează rețeta pentru a obține o ciorbă savuroasă și pe placul tuturor celor de la masă. Pentru acest preparat culinar avem nevoie de câteva ingrediente alese cu grijă și de un plus de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Când vine vorba de gustoasele ciorbe, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Pe lângă ciorba ardelenească de ardei umpluți, putem face pentru cei dragi și o ciorbă de varză murată cu afumătură. Aceasta este ideală pentru iubitorii de mâncăruri tradițioanle făcute ca pe vremea bunicii.
Preparatele cu ardei sunt gustoase, au o savoare aparte și sunt ușor de făcut. De exemplu, la ceas de sărbătoare putem pregăti la masă niște ardei copți cu sos de roșii, perfecți pentru servit împreună cu o friptură fragedă și delicioasă. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un preparat inedit, ideală este o ciorbă de ardei umpluți.
Cum să pregătești acasă o mâncare savuroasă
Pentru delicioasa ciorbă de ardei umpluți avem nevoie de 20 de ardei de mărime medie, 1 kg de carne tocată de porc, 2 cepe medii, sare, piper, cimbru uscat, 100 g de orez și 2 linguri de ulei, ingrediente necesare pentru umplutură. De asemenea, vom mai folosi pentru ciorbă 1 litru de suc de rosii, 1 ceapă, 1 morcov, 2 linguri de ulei, sare, zahăr și smântână.
Mai întâi vom pregăti ardeii pentru umplut. Se spală bine ardeii, se curăță de semințe și se lasă la scurs. După aceea se pune carnea într-un bol mare și se condimentează cu sare și piper. Ulterior, se curăță ceapa apoi într-o tigaie cu ulei încins se pune ceapa tocată mărunt împreună cu orezul și se lasă la călit la foc mic. Când ceapa și orezul sunt gata se ia tigaia de pe foc și se lasă la răcit. În bolul cu carnea tocată se pune cimbru uscat, mărar și pătrunjel verde tocat, apoi se adaugă orezul și ceapa călită. Se frământă foarte bine carnea până când vom obține o umplutură omogenă. Se umple fiecare ardei, lăsând puțin spațiu pentru ca orezul să se umfle. Într-o tigaie cu ulei încins se pun la rumenit ardeii umpluți. Se prăjesc ușor pe toate părțile apoi se scot din tigaie și se lasă la răcit.
Între timp se curăță ceapa rămasă și un morcov, apoi se pun la călit într-o tigaie cu ulei încins. Se adaugă puțină sare apoi se adaugă și sucul de roșii. Într-o oală mare se așază ardeii umpluți și se toarnă peste ei amestecul de suc de roșii și un litru de apă. Se adaugă sare și se pune oala la foc mediu. După ce ciorba de ardei umpluți începe să fiarbă se pune o linguriță de zahăr și se acoperă oala cu un capac. Se lasă la fiert timp de 45 de minute, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească ușor. Ciorba de ardei umpluți se servește cu smântână, pâine de casă și ardei iute.
Ciorba de ardei umpluți este gustoasă, aromată și ideală de pregătit la mesele festive alături de alte bucate alese. Acest preparat culinar este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta ardelenească, la final vom obține un adevărat deliciu.