Prima pagină » Culinar » Ciorba de burtă falsă cu ciuperci pentru post: rețeta de post neapărat de încercat pentru o masă delicioasă.

Ciorba de burtă falsă cu ciuperci pentru post: rețeta de post neapărat de încercat pentru o masă delicioasă.

13 mai 2024, 11:59,
BZI.ro, în Culinar

Dacă ții post, poți încerca această rețetă de ciorbă de burtă falsă cu ciuperci pleurotus și smântână vegetală de soia. Aceasta este delicioasă și se prepară destul de rapid, fiind atât de gustoasă încât nu îți dai seama că este un preparat de post.

Chiar dacă gustul nu este identic, carnea fiind înlocuită cu ciupercile pleurotus, această ciorbă de burtă falsă pentru post este una dintre cele mai delicioase preparate pentru regim sau perioada de post. Aceasta ciorbă are aceeași textură și aromă de bază, iar gustul diferă, dar nu neapărat într-un sens negativ. Chiar ți-ar putea plăcea atât de mult încât să o consumi chiar și în afara perioadelor de post.

Ingrediente pentru ciorba „falsă” de burta de post

Ciupercile pleurotus sunt cunoscute și sub denumirea de „carnea vegetală” deoarece înlocuiesc adesea carnea cu succes. Avantajul este că aceste ciuperci sunt foarte bogate în vitamine, proteine și aminoacizi esențiali, care scad nivelul colesterolului și sunt și mai slabe caloric, fiind un fel de mâncare ideal pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus.

Pentru început, ai nevoie de 500 de grame de ciuperci pleurotus, 200 de ml de smântână de soia, o ceapă albă, jumătate de țelină, doi morcovi, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, un ardei kapia, 4-5 căței de usturoi, două foi de dafin, o legătură de pătrunjel proaspăt, sare, piper și oțet sau suc de lămâie.

Mod de preparare

Spală bine ciupercile și taie-le fâșii pe lungime. Pune pe foc o oală de aproximativ doi litri și adaugă legumele curățate (ceapa, țelina, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel și morcovul). Se lasă deoparte un ardei gras și un morcov. Adaugă în oală cu legume două foi de dafin apoi adaugă ciupercile tăiate fâșii. Între timp, cât timp se fierb ciupercile în jumătate de litru de apă, pune pe foc o tigaie cu puțin ulei și călește în două-trei minute la foc mare morcovul și ardeiul. Morcovul trebuie dat pe răzătoare mărunt, iar ardeiul capia tăiat fâșii.

Legumele, după ce s-au fiert, se dau prin blender la viteză medie până se obține o cremă și se adaugă în oală cu ciorbă, peste ciupercile care aproape s-au fiert. Într-un castron separat, amestecă smântâna vegetală cu usturoiul. Se pune amestecul cu morcov și ardei căliți plus smântâna în oală. Se adaugă apoi piper și sare după gust. Se toarnă în jur de 2 sau trei linguri de oțet de mere sau, dacă preferi, poți să înlocuiești cu suc de lămâie. Se mai lasă oala cu ciorbă pe foc aproximativ cinci minute, se trage apoi de pe foc, se adaugă pătrunjelul tocat și ciorba este gata. Poți să adaugi semințe de susan negru pentru un decor spectaculos și, nu în ultimul rând, poftă bună!

Ciorba „falsă” de burta pentru post este absolut delicioasă și se prepară destul de rapid. Gustul, dar și savoarea sa, o fac să fie aproape identică cu cea de vită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
26 iulie 2024
26 iulie 2024