Culinar

Ciorba falsă de burtă: Rețeta ca la mama acasă

Publicat: 23 nov. 2021
Ciorba falsă de burtă Rețeta ca la mama acasă
Ciorba de pleurotus poate înlocui fără probleme ciorba de burtă

Pentru cei care sunt înnebuniți după ciorba de burtă sau după ciorba rădăuțeană, o ciorbă de ciuperci pleurotus, așa cum doar mama știe să facă ar putea fi soluția ideală pentru vegetarieni. Denumită și ciorbă falsă de burtă, această rețetă pe lângă faptul că este o foarte gustoasă este și foarte rapid de făcut, fiind gata în 30 de minute.

La fel ca ciorba de burtă clasică, cea de pleurotus este extraordinară dacă este dreasă cu ou și smântână din belșug, însă nu trebuie să stai ore întregi în bucătărie pentru a o face și scapi de mirosul inconfundabil al burtei de vită.

farfurie cu ciorba de pleurotus

Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files. GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni sub dărâmături
GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni...

Ciorba falsă de burtă: Ingredientele unui gust senzațional

Pentru ciorba falsă de burtă cu ciuperci pleurotus, pentru 10 porții, mama folosește 500 g ciuperci pleurotus, 1 morcov mare, 1 ceapă mare, 300 g smântână, 2 linguri de ulei, sare, piper, 3 gălbenușuri, jumătate de ardei gras roșu, oțet și 2-3 căței de usturoi.

Mai întâi, mama pune într-o cratiță uleiul la încins și adăuga adaugă ceapa tăiată cubulețe și morcovul dat prin răzătoarea mica. La călit, mama nu le lasă mai mult de 3-4 minute pentru a nu le arde și are grijă să amestece pentru a nu se prinde. Peste ceapă și morcov se pune 1 litru de apă fierbinte și ardeiul gras tăiat cubulețe. Mama obișnuiește să nu le pună împreună cu ceapa, ca să nu dea culoare roșie la ciorbă.

farfurie cu ciorba de pleurotus

Pe urmă, pune capacul și lasă să fiarbă timp de 10 minute din momentul în care dă în clocot.

Separat, peste gălbenușuri mama pune sarea și amestecă. Pe urmă lasă deoparte, ca să-și intensifice culoarea.

După aproximativ 10 minute, deja legumele sunt aproape fierte, așa că mama adaugă ciupercile pleurotus tăiate fâșii. Pe urmă mai adaugă apa fierbinte până se fac aproximativ 4 litri de ciorbă în total, necesare pentru 10 porții.

Mai lasă la fiert totul timp de 10 minute din momentul în care dă în clocot.

farfurie cu ciorba de pleurotus

 

Ciorba de burtă falsă: Aroma ciupercilor pleurotus

Gălbenușurile mama le amestecă cu smântâna după care toarnă deasupra, puțin câte puțin, din ciorba clocotită.

Mama are grijă să amestece puternic până ce temperatura la amestecul de ouă este egal cu cel al ciorbei.

Ciorba se toarnă peste și se mai adaugă oțet după gust, piper proaspăt măcinat și sare.

În cazul în care vreți ca ciorba să nu fie atât de groasă, puteți să mai adaugați puțină apă fierbinte.

Când ciorba a fiert, se stinge focul și mai lasă pentru puțin timp să clocotească.

La final, mama gusta să o potrivească de gust și dacă mai trebuia adăuga sare, piper sau oțet. Pe urmă, punea usturoiul pisat pentru ca aroma să fie mult mai intensă.

Ciorba falsă de burtă mama o servea fierbinte, alături de smântână, mujdei de usturoi, ardei iute și pâine proaspătă.

Dacă vă place această rețetă trebuie neapărat să încercați și rețeta de ciorbă de burtă așa cum știe să o facă doar Cătălin Scărlătescu, ciorba de burtă, după o rețetă tradițională, dar și ciorba rădăuțeană, ca la Rădăuți.

farfurie cu ciorba de pleurotus
Adauga un comentariu