Local

Citirea contorului de apă va deveni amintire! 60.000 de module radio vor fi montate în Zona Metropolitană Iași

Publicat: 12 dec. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Citirea contorului de apă va deveni amintire 60.000 de module radio vor fi montate în Zona Metropolitană Iași
Vor fi montate 60.000 de contoare cu unde radio în Zona Metropolitană Iași

ApaVital S.A. a demarat un proiect prin care vor fi schimbate contoarele de apă din ZMI. Investiția este în valoare de 30 de milioane de lei, fără TVA. Vor fi montate, pe parcursul a 3 ani, 60.000 de module radio. Acestea permit transmiterea de la distanță a informațiilor cu privire la consumul de apă

Digitalizarea și modernizarea sistemelor de consum reprezintă un pas important pentru societățile furnizoare de servicii, dar și pentru consumatorul final. Transmiterea informațiilor de consum cu ajutorul modulelor ce folosesc tehnologia de detectare magnetorezistentă eficientizează un proces de citire a valorilor de consum ce se efectua pe o durată mare de timp și necesita prezența fizică a personalului pe teren. Contorul de apă wireless LoRa va fi montat în 60.000 de gospodării din Zona Metropolitană Iași.

contor de apă alb pe o masa
Contorul de apă wireless LoRa uste un modul inteligent

Vor fi montate 60.000 de module radio în ZMI

 persoana citeste contoare si scrie index pe o foaie
Informațiile cu privire la consumul de apă vor fi transmise prin unde radio

Proiectul de montare al contoarelor cu transmitere a informațiilor prin intermediul undelor radio este demarat de ApaVital S.A. Pe parcursul a 3 ani de zile, 60.000 de astfel de contoare vor fi amplasate în următoarele comune, membre ale Zonei Metropolitane Iași (ZMI): Lețcani, Ciurea, Bârnova, Tomești, Holboca, Aroneanu, Valea Lupului, Rediu, Miroslava, Popricani. Valoarea investiției este de 30 de milioane de lei, la care se adaugă TVA.

Noile module radio vor transmite informații despre contor, cum ar fi indexul de consum, direct în baza de date APAVITAL S.A. După montarea noilor module, utilizatorii nu vor mai trebui să transmită citirea contorului, urmând să se factureze consumul în baza datelor primite de la modulul radio.

Firma ce se va ocupa de montarea noilor contoare este VESTRA INDUSTRY S.R.L, în colaborare cu SMART ECO PLUS S.R.L, în numele și pentru APAVITAL S.A. În municipiul Iași, mai mulți consumatori casnici au efectuat trecerea de la vechile contoare cu citire lunară la cele cu transmitere radio. Acestea ajută la transmiterea corectă, în timp real a informațiilor referitoare la consumul de apă.

persoana imbracata in albastru si un contor de apa pe masa
Valoarea investiției este de 30 de milioane de lei, fără TVA

Avantajele utilizării contorului de tip LoRa

 contor alb pentru apa
Schimbarea contoarelor se va realiza pe parcursul a 3 ani de zile

Contorul de apă wireless LoRa este un modul inteligent ce permite transmiterea informațiilor și a datelor de consum cu ajutorul undelor radio.

Modulul LoRa este un nou tip de contor de apă, domeniul de aplicare fiind relativ mic. În timp, avantajele contoarelor de apă inteligente vor deveni mai evidente. De exemplu, costul redus, distanța lungă de transmisie și capacitatea mare.

Contorul folosește tehnologia de detectare magnetorezistentă. Are propriile sale performanțe de colectare a apei, de înaltă precizie, care pot realiza capabilități de colectare înainte și invers și capacități de alarmare a interferențelor magnetice. Aceste caracteristici asigură precizia și fiabilitatea datelor contorului de apă. În același timp, contorul de apă oferă funcția de a încărca informațiile de tensiune și de temperatură ale bateriei încorporate.

Zona Metropolitană Iași este într-o continuă expansiune. Recent, comunele Grajduri, Românești, Țigănași și Voinești au fost acceptate ca membri cu drepturi depline în cadrul ZMI. Scopul și misiunea zonei metropolitane este de a implementa proiecte de dezvoltare urbană, cât mai rapid și eficient. Transportul CTP Iași de care vor beneficia mai multe comune din județ, începând cu anul 2023, este unul din cele mai importante proiecte.

Persoanele ce vor fi contactate în vederea schimbării contorului au obligația de a oferi accesul echipelor pentru montarea celor 60.000 de module radio.

Comentarii
  • Aceste module citesc si banii facuti din bransamente ilegale , de catre Dir Mihailescu cu Sef Sectie Tatu si sef Sector Mihailescu jr… impartita cu Dorus si Dumitras?

  • cat este tata director operational nimeni nu va tulbura afacerile fiului sau. cine il ponteaza pe junior cunoaste acest adevar. Juniorul poate sta si acasa in timpul programului si poate sa se ocupe in liniste de preparatul porcului de sarbatori. Prima de porc este confidentiala. Fiindca afacerile/ghesefturile se fac in familie.

Adauga un comentariu