Dacă eşti în căutarea unei reţete delicioase de post atunci trebuie să încerci să prepari ciulama de post, o mâncare savuroasă şi uşor de gătit.
Ai nevoie de:
- – 700 de grame de ciuperci
– o ceapă mare
– doi morcovi
– un păstârnac
– două linguri de ulei
– două linguri de făină
– sare şi piper, după gust
– mărar şi pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Curăţă bine ciupercile şi pune-le la fiert în apă cu sare. Scurge-le apoi şi pune-le din nou la fiert într-un litru şi jumătate de apă. Rând pe rând adaugă ceapa, morcovii şi păstârnacul, toate curăţate şi spălate bine. Ulterior, când s-au fiert bine, condimentează cu sare şi lasă-le la rece.
Într-o tigaie, încinge uleiul şi căleşte făina timp de maximum două minute, până se îngălbeneşte uşor. Stinge cu supă strecurată şi adăugată în porţii mici şi amestecă pentru a împiedica formarea cocoloaşelor. . Când devine de consistenţa smântânii se adaugă ciupercile fierte şi tăiate felii. Se mai lasă să clocotească 5-10 minute, amestecând să nu se prindă de fundul vasului.
Condimentează cu sare şi piper, dar şi cu verdeaţă şi serveşte-o caldă, cu mămăliguţă.