În perioadele cu restricții alimentare putem pregăti foarte ușor acasă o ciorbă de fasole de post ca la mănăstire. Ciorba de fasole este gustoasă și se face cu câteva ingrediente, însă dacă avem în vedere rețeta tradițională, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat desăvârșit. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții o ciorbă delicioasă.
Ciorbă de fasole de post ca la mănăstire
Atunci când vrem să pregătim o mâncare de post gustoasă, sățioasă și sănătoasă, ideală este o ciorbă de fasole de post ca la mănăstire. Când vine vorba de ciorbă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la savuroasa ciorbă de varză murată cu afumătură până la ciorbele cu carne sau cu legume, toate sunt pe placul multora dintre noi.
În zilele de post putem pregăti foarte ușor acasă o ciorbă ca la mănăstire. Această rețetă este îndrăgită de multe doamne deoarece le ajută să obțină o mâncare delicioasă. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, avem nevoie de un borș de casă aromat și acrișor, dar și de câteva verdețuri și legume proaspete care vor transforma ciorba de fasole de post într-un adevărat deliciu.
Ciorba de fasole de post ca la mănăstire se face foarte ușor acasă, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta tradiționaă, la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare savuroasă.
Rețeta cu care vei obține cea mai bună ciorbă
Pentru gustoasa ciorbă de fasole de post ca la mănăstire vom avea nevoie de 500 g de fasole boabe, 2 cepe, 1 morcov, 2 ardei, 6 roșii cherry, 1 lingură de bulion, 1 țelină, 50 ml de ulei, pătrunjel proaspăt, sare și piper după gust. Pentru un plus de savoare putem adăuga și cimbru, leuștean, usturoi, păstârnac, gogoșari, dar și câteva foi de dafin. Lista ingredientelor pentru delicioasa ciorbă poate fi adaptată după preferințe.
Mai întâi se alege fasolea boabe și se pune la înmuiat în apă cu o seară înainte de a o găti. A doua zi se pune fasolea la fiert într-o oală cu apă, apoi după 10 minute de la fierbere se schimbă apa. Se repetă acest lucru de 4 ori, apoi se pune din nou fasolea în apă curată la fiert. Cât timp fasolea fierbe se pregătesc legumele. Acestea se spală și se taie în cubulețe.
Într-o tigaie cu ulei încins se pun legumele la călit apoi se adaugă pasta de tomate și roșiile decojite. Se lasă la călit ușor la foc mic timp de 10 minute apoi se adaugă compoziția obținută peste fasole. Se lasă să mai dea în clocot de câteva ori apoi se pune sare și piper după gust. La final se adaugă pătrunjelul tocat pentru a oferi ciorbei de fasole un plus de savoare. Cu siguranță vom obține o ciorbă gustoasă, aromată și sățioasă. Acest deliciu se servește cu o pâine de casă pufoasă făcută după rețeta de odinioară a bunicii.
Ciorba de fasole de post ca la mănăstire are o savoare aparte, se face foarte ușor, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta tradițională, vom obține o ciorbă delicioasă.