Local

CJRAE ajută copiii cu cerințe educaționale speciale, prin proiectul „Împlinește un vis! Schimbă o lume!”

Publicat: 19 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CJRAE ajută copiii cu cerințe educaționale speciale prin proiectul Împlinește un vis Schimbă o lume
Proiectul „Împlineşte un vis! Schimbă o lume!” ajută 27 de copii ce provin din familii dezavantajate să comunice și să relaționeze mult mai bine cu cei din jurul lor

Proiectul „Împlinește un vis! Schimbă o lume!” ajută 27 de copii ce provin din familii dezavantajate să comunice și să relaționeze mult mai bine cu cei din jurul lor. Pentru luna decembrie, CJRAE a propus două evenimente: o expoziție virtuală de creație plastică și momente artistice. Tot în ultima lună din an s-a desfășurat și „Tombola lui Moş Crăciun!”

Proiectul „Împlineşte un vis! Schimbă o lume!” continuă tradiţia faptelor bune menite să aducă bucurie copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, din mediul rural, ce provin din familii dezavantajate. Evenimentele propuse în luna decembrie, sub semnul solidarității sociale, constituie un prilej de a împărtăși experienţe comune referitoare la dezvoltarea unei comunități școlare incluzive. Organizator al evenimentelor este Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi (CJRAE).

Mos Craciun cu sacul in spate
Evenimentele propuse în luna decembrie, sub semnul solidarității sociale, constituie un prilej de a împărtăşi experienţe comune referitoare la dezvoltarea unei comunități școlare incluzive

Proiectul „Împlinește un vis! Schimbă o lume!” ajută copiii din mediul rural

eveniment „Tombola lui Mos Craciun”
Organizator al evenimentelor este Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi (CJRAE)

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi (CJRAE), organizatorul evenimentelor, prin Centrul Logopedic Interşcolar, în colaborare cu Asociaţia OKAIROS, propune, în cadrul ediției a VI-a a proiectului, două evenimente. În perioada 15-31 decembrie 2022, pe site-ul www.cjrae-iasi.ro va putea fi urmărită expoziţia virtuală de creaţie plastică şi momente artistice – „Fii și tu Moș Crăciun!”. În data de 15 decembrie 2022, în intervalul 13:00-15:00, la sediul CJRAE Iaşi s-a desfășurat evenimentul caritabil „Tombola lui Moş Crăciun!”.

Proiectul „Împlineşte un vis! Schimbă o lume!”, înscris în Strategia Naţională de Acţiune Comunitară, constă în organizarea şi derularea de activități care să faciliteze incluziunea elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, prin optimizarea abilităţilor de comunicare şi relaţionare, a atitudinilor tolerante, responsabile, prin formarea unui climat pozitiv în mediul şcolar. Au răspuns acestui mesaj unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi, care prin intermediul copiilor, părinţilor şi al cadrelor didactice transformă în realitate visele a 27 de copii.

persoane aflate intr-o sala de clasa
Proiectul „Împlineşte un vis! Schimbă o lume!” ajută copiii ce provin din familii dezavantajate să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare și de relaționare

Multe unități de învățământ, implicate în proiect

cadouri
Printre unitățile de învățământ care s-au implicat în acest proiect se reșăsesc: Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Iași, Școala Gimnazială „Vasile Conta” Iași

Proiectul răspunde nevoii de pregătire a unităţilor de învăţământ pentru a cuprinde în procesul de educație toţi membrii comunităţii, indiferent de caracteristicile, dezavantajele sau dificultățile acestora, întrucât școlile deschise, prietenoase, în care se urmăresc egalitatea de șanse şi promovarea diversității devin cu adevărat incluzive.

Printre unitățile de învățământ care s-au implicat în acest proiect se regăsesc Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Iași, Școala Gimnazială „Vasile Conta” Iași, Școala Gimnazială „I. Teodoreanu” Iași, Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu” Iași, Școala Gimnazială „Carmen Sylva” Iași, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9 Iași, Colegiul Național Iași, Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași, Grădinița cu Program Normal Nr. 21 Iași, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 16 Iași, Școala Gimnazială „G. Călinescu” Iași, Școala Gimnazială „Al. Russo” Iași, Liceul Tehnologic de Electronică și Telecomunicații „Gh. Mârzescu” Iași, precum și Școala Gimnazială „I. Ghica” Iași.

Proiectul „Împlineşte un vis! Schimbă o lume!” ajută copiii ce provin din familii dezavantajate să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare și de relaționare.

Adauga un comentariu