Dulciuri

Clatite cu gris

Publicat: 19 feb. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Clatite cu gris
2

Ingrediente:

750 ml lapte de vaca
30 gr gris
50 gr unt
1/2 lingurita sare
 lingurita zahar
4 oua
250 gr faina alba calitate superioara
1/2 lingurita praf de copt
1 lingura ulei de floarea-soarelui
150 ml apa minerala sau apa clocotita fierbinte

Mod de preparare:

In 500 ml lapte clocotit se pun in ploaie grisul si sarea. Se fierb in jur de 5-6 minute, dupa care se adauga untul, zaharul, mirodeniile (eu am folosit putin cardamon si esenta de vanilie). Se lasa 30 minute la odihnit, racit, topit, etc. Dupa acest timp se pun pe rand ouale, restul de lapte, uleiul, praful de copt cernut cu faina si apa minerala sau cea clocotita. Ies in jur de 16-18 clatite mari si foarte pufoase. Incercati-le!

Sfat: Daca aveti o faina mai uscata, incercati sa mergeti progresiv de la 150 g pana cand obtineti consistenta unui aluat normal de clatite.

Reteta de clatite cu gris recomandata de Madalina-Ecaterina.

Adauga un comentariu