Prima pagină » Culinar » Clătite proteice cu ovăz. Un mic dejun gustos și sănătos

Clătite proteice cu ovăz. Un mic dejun gustos și sănătos

05 feb. 2024, 08:30,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim la micul dejun un preparat savuros, sățios și sănătos, putem face niște clătite proteice cu ovăz. Acestea se fac rapid, cu doar câteva inrgediente și un strop de imaginație. Clătitele proteice cu ovăz sunt aromate, pufoase și merg de minune la orice masă și la orice ocazie. Iată rețeta pentru un mic dejun gustos și sănătos.

Clătite proteice cu ovăz

Când vine vorba de rețetele pentru micul dejun, variantele de preparate culinare sunt nenumărate. Putem pregăti o gustoasă omletă servită cu roșii și câteva felii de pâne de casă, putem opta pentru un iaurt cremos sau pentru niște ouă umplute, dar la fel de bine putem face și niște bruchete. Dacă vrem să pregătim un mic dejun sănătos, gustos și sățios, ideale sunt niște clătite proteice cu ovăz.

Pentru acestea vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar la final ne vom răsfăța papilele gustative. Clătitele proteice cu ovăz sunt recomandate și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată.

Pe lângă acest deliciu, putem pregăti la micul dejun și niște clătite cu banane. Pentru decor putem folosi miez de nucă sau un pic de sos de ciocolată. Rețetele sunt simple și pot fi adaptate după gust și preferințe. Clătitele pot fi umplute cu dulceață sau cu ciocolată, dar la fel de bine pot fi făcute și cu brânză. Rețeta poate fi adaptată în funcție de preferințe. După ce clătitele sunt umplute, se rulează ușor sub diferite forme pentru a avea un aspect inedit. Dacă vrem să oferim clătitelor franțuzești un plus de savoare, putem să turnăm deasupra un sos de ciocolată sau să punem puțină frișcă.

La fel de bine, putem face și niște clătite aperitiv, ideale de servit la masa de prânz. Clătitele aperitiv cu carne de pui, ciuperci, cașcaval și legume sunt irezistibile. Clătitele aperitiv sunt ideale atunci când avem musafiri și vrem să îi impresionăm cu un adevărat deliciu, dar putem să le pregătim ori de câte ori ne dorim să ne încântăm papilele gustative cu un preparat rapid, gustos și sănătos.

Rețeta simplă pentru un mic dejun delicios și sănătos

Pentru câteva clătite proteice cu ovăz vom avea nevoie de 3 ouă, 50 g de fulgi de ovăz, 2 linguri de miere, 100 ml de lapte și 2 banane.

Mai întâi vom măcina fulgii de ovăz într-un blender. Făina obținută se toarnă într-un bol apoi se adaugă ouăle, laptele, mierea și se amestecă totul foarte bine. Din compoziția obținută se toarnă câte un polonic într-o tigaie cu ulei încins. Se coc clătitele pe ambele părți apoi se răstoarnă unele peste altele pe o farfurie.

Se curăță după aceea bananele și se taie felii apoi se vor umple clătitele proteice cu felii de banană. Se rulează fiecare clătită ușor apoi se servște. Cu siguranță acest mic dejun va fi unul sățios și pe placul tuturor celor de la masă.

Clătitele proteice cu ovăz sunt ideale de servit la micul dejun. Rețeta este simplă, gustoasă, sănătoasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *