Culinar

Omletă cu ciuperci la micul dejun. Un preparat copios și gustos, gata în doar câteva minute

Publicat: 15 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Omletă cu ciuperci la micul dejun. Un preparat copios și gustos gata în doar câteva minute
Omleta cu ciuperci și cașcaval este delicioasă, sățioasă și ușor de pregătit.

Delicioasa omletă cu ciuperci este ideală la micul dejun. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Omleta este sățioasă și poate fi făcută în diferite moduri, după preferințe. Putem adăuga șuncă, ciuperci, cașcaval ras, ardei roșii tăiați fideluță sau cubulețe. Iată rețeta pentru un preparat copios și gustos, gata în doar câteva minute.

Omletă cu ciuperci la micul dejun

Prima masă a zilei este extrem de importantă, de aceea trebuie să pregătim o mâncare sățioasă, gustoasă și sănătoasă, care să ne asigure energia pentru prima parte a zilei. Pe placul multora dintre noi este pufoasa omletă cu ciuperci la micul dejun.

Aceasta este gata în doar câteva minute, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, la final vom obține un adevărat deliciu. Omleta cu ciuperci este delicioasă și merge servită simplă sau alături de o salată de legume proaspete.

Pentru micul dejun putem pregăti și niște ouă umplute sau niște șnițele fragede și pufoase. Rețetele sunt simple și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pentru iubitorii de preparate rafinate și sănătoase, putem opta pentru rețetele cu avocado la micul dejun. Acestea sunt sănătoase și sățioase.

Rețeta cu care vei pregăti un preparat sănătos și gustos

Pentru o porție de omletă cu ciuperci la micul dejun vom avea nevoie de 2 ouă, 4 ciuperci champignon, jumătate de ceapă, 1 cățel de usturoi, 1 lingură de ulei, 20 g de unt, 50 g de cașcaval răzuit, mărar verde, pătrunjel verde, sare și piper și câteva roșii pentru servit.

Ceapa și usturoiul se curăță apoi se toacă mărunt. Ciupercile se curăță și ele apoi se taie felii. Se pune uleiul la încins într-o tigaie apoi se adaugă untul și usturoiul. După ce usturoiul își lasă aroma în ulei, se scoate din tigaie apoi în locul lui se pun ciupercile împreună cu ceapa tocată.

Se sotează ciupercile împreună cu ceapa la foc mic. Între timp vom pregăti ouăle și verdeața pentru omletă. Verdeața se toacă mărunt, iar ouăle se bat spumă într-un bol împreună cu un pic de sare și piper. Se pune jumătate din verdeața tocată în ouăle bătute și se amestecă din nou. Se pune compoziția în tigaie și se rumenește ușor omleta pe ambele părți. Se presară cașcavalul peste omletă și se lasă la foc mic până când se topește cașcavalul.

Se răstoarnă omleta pe o farfurie și se mai pune un pic de cașcaval ras și restul de verdeață tocată. Se servește omleta cu roșii și câteva felii de pâine de casă. Cu siguranță acest preparat pentru micul dejun ne va ajuta să avem energie în prima parte a zilei.

Omleta cu ciuperci și cașcaval este delicioasă, sățioasă și ușor de pregătit. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe. Pentu prima masă a zilei putem opta și pentru rețetele cu avocado. Acestea sunt sănătoase, gustoase și la îndemâna oricui. Pentru delicioasa omletă avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative. Rețetele sunt simple, savuroase și la îndemâna oricui.

Adauga un comentariu