Actualitate

Claudiu Târziu a prezentat condițiile în care s-ar vaccina anti-COVID-19: „A te vaccina fără ca aceste condiții să fie îndeplinite presupune fie disperare, fie inconștiență“

Publicat: 21 ian. 2021
Claudiu Târziu, copreședintele AUR
Claudiu Târziu, copreședintele AUR

Claudiu Târziu, copreședintele AUR, a prezentat mai multe condiții ce trebuie îndeplinite pentru a se vaccine anti-COVID-19.

Claudiu Târziu consideră că, pe lângă dovezile științifice clare prin care să se arate faptul că imunitatea, este necesar ca producătorul să garanteze că vaccinul nu poate avea vreun efect negativ semnificativ (îmbolnăviri grave, handicap sau moarte) și să-și asume ca, în caz contrar, să plătească sancțiuni uriașe.

„Înțeleg să accepți să te vaccinezi în următoarele condiții:

– boala pentru care se face să aibă un potențial de răspândire prea mare și o rată de vindecare prea mică,

– să existe dovezi științifice irefutabile că vaccinul conferă imunitate deplină la boala vizată,

– producătorul să garanteze că vaccinul nu poate avea vreun efect negativ semnificativ (îmbolnăviri grave, handicap sau moarte) și să-și asume ca, în caz contrar, să plătească sancțiuni uriașe – menite a înlătura tentația unor experimente pe oameni sau a unei pofte de profit străină de orice etică, empatie și responsabilitate,

– guvernul care decide să vaccineze populația să își asume consecințele acestui gest, de la sancțiuni financiare până la pedepse cu închisoarea pentru funcționarii și demnitarii care au luat această decizie“, este de părere Claudiu Târziu.

Claudiu Târziu: „Să existe o perioadă îndelungată de vaccinare cu acel vaccin“

Copreședintele AUR consideră că este necesară o perioadă îndelungată de vaccinare, care să reprezinte o garanție că tratamentul este necesar, funcționează și nu prezintă pericole majore.

„Să existe o perioadă îndelungată de vaccinare cu acel vaccin, care prin ea însăși se constituie într-o garanție că tratamentul este necesar, funcționează și nu prezintă pericole majore,

Guvernul să facă o informare obiectivă și completă a tuturor cetățenilor asupra beneficiilor și riscurilor pe care le presupune vaccinul,

Autoritățile să ofere cetățenilor libertatea de a alege dacă se vaccinează sau nu, fără nici o condiționare“, a scris Claudiu Târziu pe pagina sa de Facebook.

„A te vaccina fără ca aceste condiții să fie îndeplinite presupune fie disperare, fie inconștiență“

În opinia liderului AUR, să te vaccinezi acum anti-COVID-19 „presupune fie disperare, fie inconștiență“.

„A te vaccina fără ca aceste condiții să fie îndeplinite presupune fie disperare, fie inconștiență. Ambele stări sunt alimentate de ignoranță și indolență. Și sunt deseori plătite scump. Uneori cu viața, alteori ”doar” cu libertatea.

Admit că poți accepta să devii cobai dacă te confrunți cu o perspectivă tragică și în lipsa alternativei. Cu alte cuvinte, dacă ai de ales între moarte și încercarea de a te salva printr-un vaccin experimental, este justificat să optezi pentru a doua variantă. Altfel, nu.

Având în vedere cele de mai sus, ar fi interesant de aflat ce stimulează frenezia vaccinărilor filmate și fotografiate din ultimele zile”, a mai scris Claudiu Tîrziu pe pagina sa de Facebook.

Medicul Adina Alberts refuză să se imunizeze cu vaccinul de la Pfizer

Medicul Adina Alberts a declarat că nu vrea să se imunizeze cu vaccinul de la Pfizer, ci va aștepta să ajungă în țară un alt vaccin.

Adina Alberts, medic chirurg estetician a dezvăluit care este vaccinul pe care îl așteaptă, pentru a se putea imuniza atât pe ea, cât și pe părinții săi, împotriva virusului SARS-CoV-2.

„Eu mă vaccinez cu un alt vaccin dintr-un viitor foarte apropiat. Am înţeles de la domnul Arafat că în mai puţin de o lună vom avea acces la el, de la AstraZeneca. Cu acela doresc să îmi vaccinez şi părinţii care au 84 de ani. Rămâne să vedem ce se va întâmpla. Dacă nu voi putea, rămâne să amân această vaccinare până îmi va veni şi mie rândul la AstraZeneca”, a spus Adina Alberts

Comentarii
Adauga un comentariu