International

Clienții nevaccinați au meniuri diferite față de cei vaccinați în restaurantele din Italia

Publicat: 30 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Clienții nevaccinați au meniuri diferite față de cei vaccinați în restaurantele din Italia
Un local din Italia a postat meniuri diferite pentru vaccinați și nevaccinați

Un local din Italia a postat meniuri diferite între vaccinați și nevaccinați. Astfel că pe baza prezenței sau absenței certificatului verde, barmanul va decide ce băuturi sau ce fel de mâncare meriți.

Certificatul verde va intra în vigoare în Italia din data de 15 octombrie atât pentru sectorul public cât și pentru cei de la privat.

Clienții unui local din Italia vor primi meniuri diferite

În orașul Cattolica din Italia, un local a decis să împartă clienții în două categorii: cei care au certificat verde și cei care nu au. Această separare a fost făcută pentru cei care nu au acest certificat verde să primească un meniu diferit.

„E o simplă ironie, apelez des la ea”, spune proprietarul barului, Davide Giovannetti.

Meniurile sunt sugestive, astfel că, pentru cei care cer cocktail-uri, vaccinații vor primi Mojito iar nevaccinații vor primi apă cu mentă. La capitolul patiserie, cei care sunt vaccinați și cer un produs umplut cu ceva, primesc produsul respectiv, în timp ce nevaccinații vor primi același produs fără umplutura respectivă.

Cea mai mare diferență este la vodcă, unde cei vaccinați primesc băutura alcoolică cerută, în timp ce nevaccinați primesc ceai de mușețel.

Clienții au avut reacții mixte la vederea meniurilor

Meniul a fost rapid viralizat, iar barmanul Davide Giovannetti a spus că primit o mulțime de mesaje de la cele mai diverse, printre care și amenințări în cazul în care nu scoate meniul pentru nevaccinați. Cu privire la acestea din urmă, barmanul a declarat că nu îi este frică și nici nu dorește să schimbe întrucât nu a făcut nimic rău.

„Nu mi-e teamă și nu voi îndepărta afișul. De ce aș face-o? Ar însemna că recunosc vreo vină”.

Acesta spune că motivele pentru care a făcut acest gen este ca să conștientizeze populația dar și pentru amuzament. Însă tot după declarațiile acestuia, mulți nu gustă gluma, o femeie chiar părăsind nervoasă localul la vederea afișului.

Situația certificatului verde în România

Ieri, 29 septembrie 2021, în cadrul unei conferințe de presă, Florin Cîțu a declarat faptul că a purtat o discuție cu Raed Arafat, cu privire la situația domeniului HoReCa, în special pentru situația restaurantelor. Acesta a făcut o solicitare pentru a elimina închiderea restaurantelor atunci când rata infectărilor depășește pragul de 6 la mie.

„Deja am cerut domnului Raed Arafat să modifice hotărârea CNSU, astăzi să o plasăm în CNSU, prin care să permitem activitățile economice de acest gen, în special HoReCa, să rămână deschise dacă sunt vaccinați cei din personal și pentru persoanele vaccinate. Indiferent de rata de incidență, persoanele vaccinate pot să meargă la restaurant daca și cei de acolo sunt vaccinați”, a spus premierul Florin Cîțu

Această hotărâre va fi valabilă doar pentru persoanele care s-au vaccinat, astfel încât aceștia „nu trebuie penalizate” și să poată să-și păstreze dreptul de a merge în restaurante.

„Vorbesc acum despre cine poate merge la restaurant, dacă pot rămâne deschise, nu vorbesc acum de oră (n.r. până la ce oră să rămână deschise restaurantele”, a declarat premierul.

Ministrul Educației despre închiderea școlilor

Conform declarațiilor date astăzi, 29 septembrie 2021, Sorin Cîmpeanu, a afirmat faptul că pragul de 6 la mie în ceea ce privește limita la care școlile pot rămâne deschise, ar putea fi eliminat. Astfel că, acestea să urmeze exemplu grădinițelor.

Pentru ca această decizie să fie pusă în aplicare, este nevoie ca domeniul sănătății să-și dea acordul, altfel nu poate face nimic.

„Vom avea pe parcursul zilei de astăzi (miercuri – n.r.) discuții cu toți cei care îndreptățiți să se pronunțe asupra acestui echilibru – risc gestionabil vs. beneficii. Mai exact, este vorba despre dorința deconsolidare a unui numitor comun cu privire la modul de funcționare a școlilor”, spune Sorin Cîmpeanu.

Adauga un comentariu