Actualitate

Școlile nu se mai închid când ating pragul de 6 la mie. Ministrul Educației: „Vom putea să menținem școlile deschise până la apariția unui număr de cazuri”

Publicat: 29 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Școlile nu se mai închid când ating pragul de 6 la mie. Ministrul Educației Vom putea să menținem școlile deschise până la apariția unui număr de cazuri
Un procent de 90% dintre elevii din România vor începe cursurile în format fizic, de luni, 22 noiembrie

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, dorește să se elimine pragul de 6 la mie în ceea ce privește închiderea școlilor. Astfel, se dorește ca acestea să rămână deschise și după trecerea pragului.

Ministrul Educației susține măsurile de protecție ce vor asigura ca elevii să poată merge la școală. Dintre acestea, pe testare se pune accentul.

Ministrul Educație vrea să țină școlile deschise și după pragul de 6 la mie

Conform declarațiilor date astăzi, 29 septembrie 2021, Sorin Cîmpeanu, a afirmat faptul că pragul de 6 la mie în ceea ce privește limita la care școlile pot rămâne deschise, ar putea fi eliminat. Astfel că, acestea să urmeze exemplu grădinițelor.

Pentru ca această decizie să fie pusă în aplicare, este nevoie ca domeniul sănătății să-și dea acordul, altfel nu poate face nimic.

„Vom avea pe parcursul zilei de astăzi (miercuri – n.r.) discuții cu toți cei care îndreptățiți să se pronunțe asupra acestui echilibru – risc gestionabil vs. beneficii. Mai exact, este vorba despre dorința de consolidare a unui numitor comun cu privire la modul de funcționare a școlilor”, spune Sorin Câmpeanu.

Sorin Cîmpeanu dă exemplul școlilor din UE

Tot în cadrul conferinței susținute, acesta a dat exemplul sistemului de învățământ din UE, unde „școlile se deschid primele și se închid ultimele”. Acesta vrea ca și în România, școala să ia exemplu UE și să se aplice tratamentul pe care grădinițele îl au, acela de a rămâne deschise până la un anumit număr de cazuri, fără a se mai ține cont de pragul de 6 la mie.

„La acest moment, regula este clară – în localitățile în care se depășește rata de infectare de 6 la mie la nivelul zilei de vineri, zi de referință, școlile ar urma să treacă în online, cu excepția școlilor speciale, grădinițele și creșele. Primim foarte multe solicitări în acest sens.

Sunt convins că toți cei îndreptățiți să se pronunțe vor căuta acel numitor comun în interesul elevilor, atât din perspectivă educațională, cât și din perspectivă sanitară. Până vineri va trebui să anunțăm cât de poate de clar care sunt regulile – dacă rămânem pe aceleași reguli sau dacă, așa cum ne dorim noi, cei din Educație, dacă cei din domeniul sanitar sunt de acorde, vom putea să menținem, pe modelul grădinițelor, școlile deschise până la apariția unui număr de cazuri”, adaugă Cîmpeanu

„Vineri se va decide situația certificatului verde”, a mai adăugat acesta.

Amintim faptul că în Capitală, rata de incidență a depășit 6.33 la mia de locuitori.

Ministrul Educației a primit petiții online

În aceeași conferință de presă, Sorin Cîmpeanu a afirmat faptul că s-au trimis mai multe petiţii pro şi contra învăţământului online au fost trimise marţi către Ministerul Educaţiei.

Astfel, 183 de petiţii au venit din partea unor persoane care solicită trecerea la învăţământul online, ca urmare a creşterii cazurilor de infectări cu SARS-CoV-2, în timp ce alte 175 de petiţii cer ca şcoala să se desfăşoare cu prezenţă fizică şi dacă rata de infectare depăşeşte pragul prevăzut de lege, care este şase la o mie de locuitori.

Amintim faptul că, va continua testarea elevilor în școli în continuare cu acordul părinților.

Adauga un comentariu