Actualitate

Premierul Florin Cîțu, declarații după ce s-au înregistrat peste 10.000 infectări, în ultimele 24 de ore: „Vom introduce teste de salivă în școli” – LIVE VIDEO

Publicat: 29 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Florin Cîțu declarații după ce s-au înregistrat peste 10.000 infectări în ultimele 24 de ore Vom introduce teste de salivă în școli - LIVE VIDEO
Florin Cîţu a fost criticat în şedinţa de Birou Politic Naţional, reuniune la care preşedintelui PNL i-a fost reproşat modul cum a negociat împărţirea prefecţilor în teritoriu

Premierul României, Florin Vasile Cîțu, face în aceste momente declarații de presă la Palatul Victoria, în contextul în care astăzi, 29 septembrie 2021, s-au înregistrat peste 10.000 de infectări cu noul coronavirus.

Premierul Florin Cîțu a transmis la finalul ședinței de guvern că ar urma să se introducă teste cu salivă în școli.

„Vrem în continuarea să menținem prezența fizică în școli, ne gândim la introducerea testelor de salivă. Ministerul Educației anunța ieri că 99% din părinți nu vor testeze copiii, ceea ce e trist. Încercăm cu teste cu salivă, dar intenția e ca școlile să rămână deschise. Școlile online nu au avut cele mai bune rezultate anul trecut”, a anunțat premierul.

Florin Cîțu, despre negocierea pentru a rămâne premier

Premierul Florin Cîțu anunță negocieri la bucată pentru a rămâne în funcție. Acesta nu vrea să dezvăluie cu cine se poartă negocieri, însă spune că va face tot ce îi stă în putință pentru ca guvernul să rămână în funcție.

„Dumneavoastră vreți să vă spun care este strategia mea de a câștiga un război. Nu pot să vă spun asta, dar vom face tot ce ne stă în putință pentru că nu ne permitem să stăm nicio zi fără guvern. Vineri vom adopta OUG pentru facturi. Din punctul meu de vedere ce se întâmplă în Parlament e iresponsabil. Există și parlamentari resposabili care pun mai presus țara de interesul național. Cu ei vom discuta, dar nu vă pot spune cine sunt. E o atitudine iresponsabilă. PSD nu vrea să vină la guvernare, ceilalți nu știu ce vor”, a declarat Cîțu.

Premierul Florin Cîțu e convins că va rămâne în fruntea guvernului și dacă va fi demis prin moțiune de cenzură.

„Vom vedea dacă vor vota moțiunea PSD care este și împotriva USR. Eu am citit moțiunea asta. Dacă e ok că am stat în stradă împotriva PSD, și acum se aliază cu PSD  și AUR, înseamnă că pun. PNL are o propunere de premier și cu aceea merge mai departe. AUR și PSD nu au nicio strategie. Vom fi același guvern, într-un interimat foarte lung. Eu cred că există mai mult de 70 de parlamentari responsabili”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre închiderea restaurantelor

Premierul Florin Cîțu a declarat că restaurantele și cafenelele pot rămâne deschise indiferent de incidență, însă doar în anumite condiții. Decizia urmează să fie luată în curând.

„Am cerut domnului Raed Arafat să modifice hotărârea CNSU prin care să permitem activitățile economice de acest gen, în special în HORECA să rămână deschise dacă sunt vaccinați cei din personal și pentru persoanle vaccinate, indiferent de rata de incidență. Nu trebuie să-i penalizăm pe cei vaccinați, e un principiu de la care nu vreau să mă dau la o parte”.

Aceeași regulă va fi valabile și pentru alte activități, de genul evenimentele private, săli de sport.

Florin Cîțu îi jignește pe românii care nu vor să se vaccineze anti-Covid-19

Premierul Florin Cîțu i-a îi numește analfabeți funcțional pe românii care nu se vaccinează anticoronavirus. Campania de vaccinare bazată pe restricții pentru nevaccinați și amenințări din partea medicilor care spun că nu mai sunt locuri la ATI nu dă roade, așa că guvernul trece la jigniri.

”Am văzut o analiză de legătură între scorul de la testele PISA și rata scăzută de vaccinare” a declarat Florin Cîțu.

Adauga un comentariu