Local

Clubul de fotbal Politehnica Iași, obligat să-i plătească aproape 30.000 de euro firmei controlate de Tibor Selymeș! Scandalul cu fostul internațional român a pornit de la combinațiile făcute de „managerul” Horia Sabo! (Exclusiv)

Publicat: 07 sept. 2020
Judecătorii au obligat clubul Politehnica Iași să îi achite despăgubiri de aproape 30.000 de euro firmei Tactic Step SRL LOCAL
Stadionul "Emil Alexandrescu"

Politehnica Iași a fost obligată să îi plătească aproape 30.000 de euro unei societăți comerciale controlate de fostul internațional român Tibor Selymeș! Scandalul a izbucnit de pe vremea când Horia Sabo se afla la cârma clubului de fotbal ieșean. Apropiații familiei Sabo au dat în judecată clubul, pentru bani, după ce au fost mătrășiți din Copou

Clubul de fotbal Politehnica Iași a fost obligat să îi plătească aproape 30.000 de euro unei firme controlate de fostul internațional român Tibor Selymeș! Scandalul a pornit de pe vremea când Horia Sabo se afla la cârma echipei din Copou!
Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins acțiunea formulată de Asociația Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași, în contradictoriu cu societatea Tactic Step SRL, ca neîntemeiată. În schimb, judecătorii au admis cererea făcută de Tactic Step.

„Instanța admite în parte cererea reconvențională formulată de pârâta-reclamantă în contradictoriu cu reclamanta-pârâtă. Obligă reclamanta-pârâtă la plata către pârâta-reclamantă a sumei de de 142.323,96 de lei, reprezentând facturi neachitate. Obligă reclamanta-pârâtă la plata sumei de 3.951,48 lei, reprezentând taxa de timbru aferentă pretențiilor admise”, au precizat judecătorii ieșeni.

Clubul de fotbal Politehnica Iași, obligat să îi plătească aproape 30.000 de euro unei firme!

Procesele dintre firma Tactic Step SRL și Politehnica Iași au izbucnit la scurt timp după ce afaceristul Horia Sabo a fost îndepărtat de la conducerea echipei de fotbal din Iași. Pe de o parte, societatea comercială a solicitat achitarea facturilor emise către Poli Iași. Pe de altă parte, clubul din Copou a solicitat rezilierea contractului cu firma apropiată fostului internațional Tibor Selymeș. Acest dosar, în care Politehnica a cerut rezilierea contractului, a început pe 4 martie 2019.

Scandalul a pornit de pe vremea lui Horia Sabo: de la „investitor”, la „manager”!

Venirea afaceristului Horia Sabo în Copou a fost anunțată ca o măsură salvatoare a clubului de fotbal Politehnica Iași. Deși inițial se vorbea despre faptul că acesta a venit pentru a investi, ulterior el însuși a susținut că a ocupat un post de „manager”.
La scurt timp după sosirea în Iași, Horia Sabo și-a pus la club oameni apropiați de-ai săi, precum tatăl său sau fostul internațional Tibor Selymeș, în posturi-cheie. Salariile apropiaților lui Sabo au fost de mii de euro, asta în contextul în care acesta ar fi trebuit sț aducă o infuzie de sute de mii de euro, pentru a achita dările Politehnicii Iași. La vremea respectivă se vorbea despre faptul că, prin contract, Horia Sabo se obligase să aducă acei bani, pentru redresarea financiară a echipei.

Politehnica Iași a renunțat la Horia Sabo și la oamenii săi

În timpul venirii afaceristului Horia Sabo, clubul ieșean a semnat un contract cu firma Tactic Step. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 3 ani, urmând a se prelungi automat pentru o perioadă de 1 an la expirarea celor 3 ani, apoi cu încă 1 an după anul inițial de prelungire. În contract, clubul ieșean, în calitate de beneficiar al prestărilor de servicii, era obligat să achite suma de 23.000 de lei lunar, adică aproximativ 5.000 de euro. În schimb, firma l-a desemnat pe fostul internațional să lucreze minimum 8 ore pe zi, inclusiv în zilele libere sau sărbătorile legale, să însoțească echipa la toate activitățile și la acțiunile de marketing.

La câteva luni, mai-marii clubului ieșean și-au dat seama, însă, că, în loc să intre bani în conturile Politehnicii, aceasta pierdea sume importante prin contractele semnate. Astfel, clubul din Copou a renunțat atât la Horia Sabo, cât și la colaboratorii săi. Momentul a coincis cu începerea proceselor civile, în care atât Horia Sabo, tatăl său, Laurențiu, cât și ceilalți apropiați au chemat în judecată Politehnica Iași. Cele mai multe litigii au fost pierdute de apropiații familiei Sabo.

Adauga un comentariu