Eveniment-Social

Cluburile din Iași au fost luate cu asalt de polițiști la sfârșitul săptămânii trecute! Oamenii legii au verificat dacă regulile impuse în lupta împotriva COVID-19 sunt respectate de ieșeni!

Publicat: 28 iun. 2021
Polițiștii, în timpul verificărilor efectuate în județul Iași
Polițiștii ieșeni, în timpul unor controale desfășurate pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile legate de lupta împotriva COVID-19

În fiecare zi, polițiștii ieșeni verifică modul în care sunt respectate măsurile impuse în lupta pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. În acest context, polițiștii au verificat 17 societăți comerciale și 169 de obiective și locuri de interes, fiind legitimate 432 de persoane. Polițiștii și celelalte instituții cu atribuții în domeniu se vor afla în continuare la datorie, pentru a controla modul în care sunt respectate măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii îmbolnăvirilor provocate de virusul COVID-19

Polițiștii au desfășurat noi acțiuni în județul Iași pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în scopul limitării pandemiei de COVID-19. Astfel, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au acționat în tot județul, verificările vizând, în special, obiectivele supuse restricțiilor și zonele cu risc epidemiologic ridicat.
În acest context, în urmă cu câteva zile, polițiștii ieșeni au verificat 17 societăți comerciale și 169 de obiective și locuri de interes, fiind legitimate 432 de persoane. De remarcat este faptul că polițiștii și celelalte instituții cu atribuții în domeniu se vor afla în continuare la datorie, pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii îmbolnăvirilor provocate de virusul COVID-19.

Alte verificări, făcute în perioada următoare în județul Iași

Polițiștii ieșeni au făcut și vor mai face controale în toate zonele din județ. În plus, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta.

„Le recomandăm ieșenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că portul măștii de protecție este obligatoriu în întregul județ, în spațiile închise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Ce reguli trebuie respectate în continuare

În urma pandemiei de COVID-19, ieșenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea fizică. În Iași, terasele și restaurantele sunt deschise, dar, în unele cazuri, aceste măsuri nu sunt respectate.
Din acest motiv, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar, în unele cazuri, se poate ajunge până la deschiderea unor dosare penale. Până în acest moment, cele mai bune metode de a evita infectarea sunt distanțarea fizică, igiena și vaccinarea.

Comentarii
  • Zgomotul peste masura de la Le Gaga nu l-a observat/auzit nimeni in cadrul controalelor ? Asa este weekend de weekend. Rasuna toate zona de manele si zbierete animalice.
    S-au saturat si oamenii sa tot reclame, pentru ca nimeni nu face nimic, toti inchid ochii la nereguli.

  • nici la cluburile de la venetia si ciric nu se iau masuri cu privire la muzica infernala. desi programul e pana la ora 24, torusi muzica rasuna si dupa. desi legea spune ca dupa ora 22 orice zgomot (gen muzica) e deranjarea linistii publice, totusi politistii nu fac nimic. oare si ei iau spaga? altfel nu se explica de ce nu aplica legea. ca pe timp de pandemie au fost foarte zelosi si au amendat batranii cu amenda maxima… jeguri umane

  • nici la cluburile de la venetia si ciric nu se iau masuri cu privire la muzica infernala. desi programul e pana la ora 24, torusi muzica rasuna si dupa. desi legea spune ca dupa ora 22 orice zgomot (gen muzica) e deranjarea linistii publice, totusi politistii nu fac nimic. oare si ei iau spaga? altfel nu se explica de ce nu aplica legea. ca pe timp de pandemie au fost foarte zelosi si au amendat batranii cu amenda maxima… jeguri umane

  • Din story urile de pe paginile cluburilor se vede clar distanțarea…da da cum sa nu… jegurile astea amendează doar pe cine nu are spatele „”acoperit „” , pe unii ii „”verifica”” de ochii lumii

Adauga un comentariu