Prima pagină » National » CNCD a amendat Google pentru că au schimbat denumirea Catedralei Mântuirii Neamului
CNCD a amendat Google pentru că au schimbat denumirea Catedralei Mântuirii Neamului

CNCD a amendat Google pentru că au schimbat denumirea Catedralei Mântuirii Neamului

17 iun. 2020, 14:37,
BZI.ro, în National

CNCD a amendat Google pentru faptul că aplicaţia pe care o administrează, Google Maps, a afişat un mesaj ofensator la adresa creştinilor din România. Google Maps a afişat, în loc de Catedrală Mântuirii Neamului, ”Catedrala Prostirii Neamului.

CNCD a amendat Google Bucureşti cu 10.000 de lei

CNCD a amendat Google Bucureşti cu suma totală de 10.000 de lei pentru că aplicaţia a folosit însemne considerate jignitoare. Amenda a fost aplicată şi poate să fie totuşi atacată în instanţele din România. CNCD a hotărât şi că decizia de amendare trebuie să fie publicată pe prima pagină a motorului de căutare. Este o decizie istorică în România şi prima amendă data companiei Google de către un organ de stat roman.

”Fapta Google Bucureşti de a nu lua nicio măsură şi de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului pe aplicaţia Google Maps reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.  S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 10.000 lei. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi).” se arată în comunicat.

Google România este obligat să afișeze decizia de amendare pe prima pagină

Conform comunicatului emis de CNDC, Google este obligat să afişeze decizia de amendare pe prima pagină a motorului de căutare. Până la ora publicării articolului, Google nu a afişat decizia.

”Colegiul director obligă partea reclamată să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile. Se recomandă ca în viitor Google Bucureşti să informeze acţionariatul privind situaţii similare, să traducă codul de conduită şi în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română)”, arată CNCD.

CNCD l-a amendat şi pe Klaus Iohannis pentru declaraţii controversate la adresa maghiarilor

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în data de 20 mai 2020, a decis:

„Afirmația domnului Klaus Werner Iohannis: „Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD).Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca să dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei față de Klaus Werner Iohannis. Constatarea a fost 6-1, amendă 5-1”

Notă: Până la redactarea știrii, Google România nu a emis niciun punct de vedere asupra deciziei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *