National

Codrin Ștefănescu solicită redeschiderea activităților comerciale și a școlilor din Capitală

Publicat: 21 ian. 2021
Fostul secretar general al Partidului Social Democrat Codrin Ștefănescu
Fostul secretar general al Partidului Social Democrat Codrin Ștefănescu

Fostul secretar general al Partidului Social Democrat, Codrin Ștefănescu a recționat cu privire la amânarea relaxării restricțiilor din București.

Această amânare vine în ciuda faptului că de două zile Capitala a ieșit din șcenariul roșu. Codrin Ștefănescu solicită redeschiderea rapidă a activităților comerciale dar și a școlilor.

„Deschideți Bucureștiul, māi rezistilor! Deschideți școlile, māi reziștilor! Dați drumul la Horeca cā intrā toți in faliment, māi rezistilor! Lăsați oamenii sā respire, sā-și redeschidā privații afacerile puse pe butuci de voi, sā răsufle puțin și economia tārii! Sau demisionați, māi rezistilor! Cā ne faceți praf pe toți!”, scrie Codrin Ştefănescu pe Facebook.

Mesajul lui Codrin Ștefănescu vine ca urmare a declarațiilor făcute de Nicușor Dan. Acesta a afirmat că trebuie să mai aștepte câteva zile până să relaxeze restricțiile împotriva pandemiei de coronavirus în ciuda faptului că în ultimele zile numărul de cazuri a scăzut.

„În primul rând, trebuie să salutăm această scădere, sunt niște cifre pe care mă uit în fiecare dimineață, suntem la sub 3, am fost la 7 în urmă cu o lună și jumătate. Vă spun sincer că la începutul mandatului am fost extrem-extrem de îngrijorat. Când am început mandatul la sfârșit de octombrie, eram pe o pantă ascendentă și chiar mi-a fost frică de unde am putea să ajungem. Purtarea măștii și atitudinea bucureștenilor ne-au ajutat să ajungem aici.

O să fie o discuție în comitetul municipal pe situația asta și o să vedeți decizia pe care o să o luăm. Să mai așteptăm câteva zile, ca să vedem că această situație se stabilizează. Așa, pe cifre, am fost la 1.000 pe zi, am fost la 2.000 pe zi și acum pare că suntem undeva la 200-300-400 pe zi”, spune la RFI primarul general al Capitalei.

Întrebat dacă nu e totuși ciudat că s-a trecut brusc de la peste 1.000 de infectări pe zi la circa 200, primarul Capitalei a răspuns: „Nu, nu, nu, au fost niște anomalii, date de faptul că nu s-a lucrat câteva zile de Crăciun și nu s-a lucrat câteva zile de Revelion, adică s-a lucrat la capacități mai mici, dar statistic, scăderea se vede”.

Comentarii
Adauga un comentariu