International

Codul vestimentar al UE pentru Summitul din Ucraina: „Purtați un costum, nu verde ca Zelenski”

Publicat: 02 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Codul vestimentar al UE pentru Summitul din Ucraina Purtați un costum nu verde ca Zelenski
Codul vestimentar al UE pentru Summitul din Ucraina: „Purtați un costum, nu verde ca Zelenski”

În timp ce un tren de oficiali UE se pregătește să se îndrepte spre Ucraina, o notă de planificare internă a precizat clar: hainele pot face mesajul.
Este un truism pe care politicienii le detestă să recunoască: munca lor este adesea atât de mult despre operațiuni foto și simbolism cât este despre politica reală.

Există un cod vestimentar pentru oficialii care merg în Ucraina

Acest lucru ar putea ajuta la explicarea de ce, chiar înainte ca UE să-și finalizeze agenda și lista de invitați pentru un viitor summit de două zile în Ucraina, a fost difuzat un memoriu intern cu un mesaj clar: „Există un cod vestimentar”.

 „Ținuta obișnuită de afaceri” (sau vino așa cum ești la Bruxelles). Ieșire: „Verde, kaki sau culori prea strălucitoare” (mai puțin frecvente în Cartierul European).

Motivul notificării, trimisă săptămâna trecută și văzută de POLITICO, a fost o aparentă încercare de a rezerva aspectul militar gazdelor și președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care și-a făcut din tricou verde, uniforma sa omniprezentă pe timp de război.

Planificatorii UE sunt probabil foarte conștienți că este un stil potrivit pentru cei care luptă împotriva unei invazii rusești – dar poate mai puțin pentru un comisar al UE.

Ursula von der Leyen, ținută galben și albastru strălucitor, care reflectă steagul ucrainean

Oficialii UE, desigur, au găsit modalități de a-și manifesta solidaritatea vestimentară cu Ucraina în trecut. În timpul discursului său anual privind starea UE, președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a îmbrăcat o ținută galben și albastru strălucitor, care reflectă steagul ucrainean. Comisariatele UE s-au alăturat codului vestimentar din partea publicului, făcând o declarație de modă unită.

Nota – trimisă de Secretariatul General al Comisiei, care ține strâns controlul asupra serviciilor de logistică și protocol pentru călătorie – nu a oferit nicio explicație pentru interdicția de culori strălucitoare cu această ocazie, dar diplomații UE au spus că este în conformitate cu așteptările, pentru a nu exagera cu imaginile și a rămâne consecvenți cu mesajul politic.

Oricum, vor exista puține șanse de schimbare a ținutei în timpul viitorului summit UE-Ucraina, care se va desfășura joi și vineri la Kiev – pur și simplu nu există timp sau spațiu.

„Ni se cere să călătorim ușor (rucsac sau similar), evitând o valiză dacă este posibil. Deoarece timpul exact de călătorie este imposibil de prevăzut, este recomandabil să fii pregătit să mergi direct din tren la întâlniri la sosire, în caz de nevoie”, se spune în notă, potrivit POLITICO.

„Cutii cu mâncare rece vor fi distribuite în tren”

Ca un sfat practic înainte de o călătorie de iarnă, călătorilor li s-a spus că „se recomandă încălțăminte confortabilă și, de asemenea, o jachetă/palton caldă”.

Cu toate acestea, confortul de călătorie nu este, probabil, ceea ce ar trebui să se aștepte participanții.

„Cutii cu mâncare rece vor fi distribuite în tren, dar vă rugăm să fiți pregătiți pentru proviziile de bază”, avertizează nota.

Și trenul în sine va fi o afacere aglomerată, departe de compartimentul confortabil pe care l-a primit președintele francez Emmanuel Macron într-un tren de dormit către Ucraina anul trecut: „Vor fi canapele de dormit individuale, cu o toaletă comună în fiecare vagon.”

Pentru a evita ca excursia să adopte mirosul unei excursii de clasă, camerele de hotel au fost rezervate în Kiev „pentru utilizarea zilnică joi, dacă timpul permite să mergeți acolo înainte de începerea întâlnirilor”.

Cu atâta grijă acordată aparențelor, călătorilor li s-a reamintit că orice fotografie trebuie să susțină în mod credibil – nu să înlocuiască – mesajul politic pe care oficialii UE sunt acolo pentru a-l transmite.

„Vă rugăm să rețineți că în timpul întâlnirilor cu membrii guvernului ucrainean, membrii colegiului vor fi așteptați să intervină atunci când este necesar”, se arată în nota.

Adauga un comentariu