Eveniment-Social

Colaborare de excepție între Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași și Muzeul Brukenthal din Sibiu! 70 de lucrări ce vor fi expuse începând cu 15 Ianuarie au fost transportate sub atenția Jandarmeriei Române – GALERIE FOTO

Publicat: 11 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Colaborare de excepție între Muzeul Municipal Regina Maria Iași și Muzeul Brukenthal din Sibiu 70 de lucrări ce vor fi expuse începând cu 15 Ianuarie au fost transportate sub atenția Jandarmeriei Române - GALERIE FOTO
Expoziția este curatoriată de dr. Aurica Ichim și dr. Alexandru Constantin Chituță

La Iași s-a înfăptuit o colaborare de excepție între Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași și Muzeul Brukenthal din Sibiu! Nu mai puțin de 70 de lucrări vor fi expuse începând cu 15 ianuarie 2024. Acestea au fost transportate sub atenția Jandarmeriei Române.

Expoziția este curatoriată de dr. Aurica Ichim și dr. Alexandru Constantin Chituță.

„Iaşul așa după cum bine este cunoscut, Capitală Culturală a României, de Ziua Culturii Naționale am pregătit o expoziție de excepție care unește picturi de mai multe naționalități și care vine să aibă un mesaj, dacă Iaşul este orașul de unde a plecat ideea de unitate națională. Iată că vrem să certificăm că și cultura aduce aportul ei la ideea de unitate națională. Muzeul Municipal Regina Maria colaborează cu muzee din România, dar cel mai apropiat și muzeul care ne-a luat într-un fel sau altul sub aripa lui este Muzeul Național din Brukenthal. Am reușit să facem această expoziție de excepție, despre lucrările pe care le avem aici care sunt 70 de lucrări de la muzeul Brukenthal, ale 70 de autori”, a transmis dr. Aurica Ichim.

“Este cea mai importantă expoziție pe care Muzeul Brukenthal o face, în toată istoria lui. Sunt 70 de lucrări, noi am adus 69 de la Sibiu, una a rămas din expoziția precedentă. După 5 ani aducem la Iaşi o expoziție grandioasă, am avut un plan expozițional pe 5 ani, am crescut în fiecare an”, a transmis dr. Alexandru Chiruță.

Adauga un comentariu