Economic Local

Colectarea selectivă a deșeurilor. Iată ce trebuie să știe ieșenii

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Colectarea selectivă a deșeurilor. Iată ce trebuie să știe ieșenii
Protejarea mediului în care trăim reprezintă o preocupare a populației din ce în ce mai ridicată

Protejarea mediului în care trăim reprezintă o preocupare a populației din ce în ce mai ridicată.

Dezvoltarea industriilor, consumul ridicat de energie, precum și creșterea nivelului de trăi a populației din România determină producerea unor cantități din ce în ce mai mari de deșeuri.

Astfel deșeurile menajere conțin cantități mari de materiale refolosibile care pot fi colectate și valorificate. După ce consumăm un produs, ambalajul acestuia trebuie depozitat în mod corespunzător, astfel încât acesta să poată fi pe cât posibil reciclat.

Pentru prevenirea acumulării de deșeuri încercăm să alegem produse care generează mai puține deșeuri după utilizare.

Deșeul îl definim ca orice obiect care nu mai este folosit și este aruncat;

Reciclarea este procesul de prelucrare a deșeurilor în vederea reciclării lor. Toate materialele care intră în compoziția deșeurilor pot fi reciclate: plasticul, sticla, metalul, hârtia.

Colectarea Selectivă este procedeul de depozitare a deșeurilor în locuri special amenajate pentru a putea fi reciclate.

În urma procedeului de colectare selectivă reducem nivelul emisiilor nocive din aer (reducem poluarea), diminuăm cantitatea deșeurilor, economisim energia, păstrăm un mediu curat pentru noi și generațiile următoare și reușim să creștem calitatea vieții.

Identificăm, sortăm și depozităm corect deșeurile!

Comentarii
  • ce sa reciclez? toate modulele sunt deschise, usile nu se ma inchid, sunt stricate si fortate de catre ramatori care cauta recipiente pentru aparatele cu sistem de garantie-returnare din marile magazine. si SALBRIS SA imi mai ia si 24 lei de persoana pe luna.

  • Reciclați că sa duca familiile șefilor din salubris in Dubai …..căcat murdar cu scăderea facturii ….a ajuns gunoiul sa ne usuce la bani pt că Chirica e tovarăș cu conducerea pusă de el la salubris ….mue Chirica

  • mai intai arestati toti tiganii si boschetarii care rama si distrug usile la module si dupa aia sa-mi dai mie lectii cetateanului cum sa reciclez, futuva-n gura de jnapani, imi faci mie 24 lei de persoana pe luna salubritatea? futuva-n …

  • Singurul protejat de colectarea selectiva este contul bancar al Salubris. Astia fac fundul mare pe munca gratuita a iesenilor. Ieseni care dorm linistiti crezand ca in felul asta salveaza planeta.
    Eu unul contaminez de fiecare data tomberoanele, spre disperarea Salubris.

Adauga un comentariu