Local

Colegiul Național „Mihai Eminescu” va avea o sală de festivități de 2,5 milioane de euro! Arhitecții au decis ca lucrările să fie supravegheate arheologic

Publicat: 19 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Colegiul Național Mihai Eminescu va avea o sală de festivități de 25 milioane de euro Arhitecții au decis ca lucrările să fie supravegheate arheologic
Lucrările pentru sala de festivități de la Colegiul ”Mihai Eminescu” vor fi realizate sub supraveghere arheologică

Proiectul pentru construirea unei săli de festivități în curtea Colegiului Național „Mihai Eminescu” a fost avizat de Comisia Zonală a Monumentelor Istorice, dar cu supraveghere arheologică. Investiția este de 2,5 milioane de euro

Ultimii pași pentru construirea sălii de festivități din curtea Colegiului Național „Mihai Eminescu” Iași. Recent, Comisia Zonală a Monumentelor Istorice, formată din arhitecți, constituită la nivelul Direcției Județene pentru Cultură (DJC) Iași, a avizat favorabil proiectul. Următoarea etapă este cea de obținere a autorizației de construire. Comisia a decis ca pe perioada lucrărilor să fie realizată și o cercetare arheologică preventivă. În urma unei licitații, contractul de lucrări a fost semnat cu asocierea firmelor Bauer One SRL (Iași) – Third Nest SRL (Iași) care au depus o ofertă financiară în valoare de 12.233.124 de lei, fără TVA, aproape 2,5 milioane de euro.

Prima societate este condusă de Gheorghe Lucian Iosifescu, în timp ce a doua este controlată de Anca Olga Elena Scânteie. Amplasamentul are o suprafață de 1.500 de metri pătrați și este identificat pe terenul de baschet în aer liber. Lucrările urmează să fie executate în termen de 16 luni.

Colegiul Național „Mihai Eminescu” va avea o sală de festivități cu 249 de locuri

Conform proiectului, imobilul va avea regimul de înălțime S+P+1E, cu o suprafață construită desfășurată de 1.453 de metri pătrați. Obiectivul va avea o capacitate de 249 de locuri.

„Colegiul Național «Mihai Eminescu» este una dintre unitățile de învățământ ieșene cu o foarte intensă ofertă extracurriculară, materializată prin promovarea activităților artistice și științifice în care sunt implicați elevii școlii, proiecte europene sau activități în colaborare cu alte instituții similare din oraș sau din străinătate. Unele dintre aceste activități, cum este trupa de teatru în limba franceză «MOOZ», au o tradiție de peste 25 de ani, în prezent activând în cadrul liceului nu mai puțin de 5 trupe de teatru – două în limba franceză, două în limba engleză și una în limba germană. Ca urmare a acestei preocupări deosebite pentru arta dramatică, colegiul organizează anual Festivalul de Teatru în limbi moderne «Teatrul sub castani», ajuns deja la zecea ediție”, se arată în prezentarea colegiului.

Și Consiliul Județean Iași a promis fonduri pentru patru școli.

Compania Națională de Investiții a locat fonduri pentru județul Iași

În altă ordine de idei, recent, Compania Națională de Investiții (CNI) SA a semnat noi contracte pentru primăriile din județul Iași. A fost finalizată licitația pentru construirea unei săli de sport, în comuna Moțca, și a fost semnat contractul de lucrări cu asocierea de firme – Simion Tehnoconstruct SRL (Botoșani) – MTA Structural Engineers SRL (București). Prima societate este controlată de Viorel Simion și Elisei Bidu. În 2021, cifra de afaceri a firmei a fost de 86,7 milioane de lei, cu un profit de 2,6 milioane de lei, datorii de 11,5 milioane de lei și un număr de 57 de angajați.

A doua societate este deținută de Octavian Tarcău. În 2021, cifra de afaceri a firmei a fost de 4,2 milioane de lei. În final, valoarea contractului cu CNI a ajuns la 6.650.652 de lei, fără TVA, aproape 1,3 milioane de euro. Conform proiectului, sala de sport va 180 de locuri în tribună. Terenul pus la dispoziție de autoritatea locală are o suprafață de aproape 5.000 de metri pătrați. Sala va avea regimul de înălțime P+1, cu o suprafață construită de 1.445 de metri pătrați. Suprafața sportivă va fi compusă din teren de handbal, baschet, tenis și volei.

Colegiul Național „Mihai Eminescu” va avea o sală de festivități cu ajutorul fondurilor bugetare.

Adauga un comentariu