Eveniment-Social

Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Iași, începe demersurile pentru noile proiecte Erasmus +

Publicat: 20 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Colegiul Tehnic Ioan C. Ștefănescu Iași începe demersurile pentru noile proiecte Erasmus 
Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Iași

În perioada 17-18 mai 2021, reprezentanții Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași s-au întâlnit cu pe Orsolya Vitos, reprezentant al instituției de formare „FU International Academy”, Tenerife.

Prin numeroasele proiecte europene implementate până acum, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” a demonstrat că este pregătit să ofere beneficiarilor educației un învătământ care să aibă în centru valorile europene, prin care să asigure forță de muncă de înaltă calificare.

Pentru ca elevii pe care îi pregătește să poată deveni tineri competenți pe piața muncii, urmărind o bună inserție socio-profesională, școala, în parteneriat cu instituția din Tenerife, dorește să organizeze stagii de practică în companii europene, care vor avea un rol determinant în evoluția lor profesională. Experiența de până acum, ne demonstrează că învățarea în condiții reale de muncă are un rol esențial în formarea competențelor profesionale, dezvoltarea identității personale, concomitent cu stimularea încrederii de sine a elevilor, constituindu-se într-un instrument puternic de integrare treptată a acestora pe piața forței de muncă.

Cu instituția „FU International Academy Tenerife”, am dezvoltat o relație de colaborare pe termen lung, pentru stagii de pregatire practică pentru elevi, prin implementarea de proiecte de mobilitate Erasmus+, finanțate de Comisia Europeana. Vizita de pregătire care tocmai s-a încheiat ne îndreptățește să sperăm că, în anul 2022, vom demara împreună noi proiecte de succes.

 

Adauga un comentariu