Local

Comercianții de la Sărbătorile Iașului au fost amendați cu 2.000 de lei pentru că au expus produsele în afara tonetelor

Publicat: 16 oct. 2020
Polițiștii locali au aplicat amenzi comercianților care și-au expus produsele la vânzare în afara spațiilor special amenajate la Sărbătorile Iașului
Comercianti la Sărbatorile Iașului

Numeroși comercianți care au închiriat tonete pe perioada Sărbătorilor Iașului au fost sancționați de polițiștii locali pe motiv că au expus mărfurile la vânzare în afara spațiilor special amenajate, ceea ce a expus clienții la pericolul îmbolnăvirii

În această perioadă, la nivelul municipiului Iași au apărut numeroși comercianți de produse artizanale în preajma Sărbătorilor Iașului. Din acest motiv, autoritățile locale au intensificat controalele în rândul comercianților care oferă la vânzare diverse produse, iar de cele mai multe ori acestea sunt expuse în afara spațiilor închiriate și special amenajate. Atât la Târgul de Blănuri, cât și în cazul comercianților de obiecte artizanale au fost aplicate sancțiuni numeroase.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform HCL Iași numărul 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 2.000 lei, numitei A.J., întrucât a depozitat pe domeniul public mese, scaune și jucării pentru copii”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Controale intense în rândul comercianților din piețele agroalimentare din Iași

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 186 de persoane în data de 14 octombrie, iar în urma constatărilor directe au întocmit 50 procese-verbale, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 13.075 lei. Având în vedere sezonul recoltei de toamnă în care numeroși comercianți își expun la vânzare produsele în piețele agroalimentare din Iași, polițiștii locali au intensificat controalele în rândul acestora. Astfel, echipele din subordinea municipalității ieșene îi verifică pe comercianții obligați să acopere cu folii mărfurile expuse la vânzare, iar clienții să poarte măști de protecție și să intre doar câte maximum 100 în interiorul unei piețe.

Patrulele de polițiști locali acționează în zonele predispuse a se forma aglomerări de persoane, iar afluirea și defluirea în interiorul piețelor se face în mod controlat, cu maximum 100 de persoane în interiorul piețelor. În cazul în care sunt depistate persoane care nu respectă regulile de protecție, se întocmesc procese-verbale, iar amenzile sunt aplicate gradual de oamenii legii.

Adauga un comentariu