Economic Local

Comercianții de la tonetele din Iași sunt amendați pentru că expun marfa pe trotuare

Publicat: 10 sept. 2020
Numeroși comercianți din Iași care vând produse la tonete sunt sancționați pentru că expun marfa în afara zonelor special amenajate
Comercianții din Iași care vând produse la tonete sunt amendați pentru că expun produsele în afara locurilor special amenajate

Autoritățile locale i-au luat în vizor pe comercianții care dețin tonete în cartierele din Iași și care expun la vânzare produse în afara zonelor autorizate. Ieșenii reclamă faptul că produsele sunt expuse pe trotuare, iar de multe ori este blocată circulația pietonilor din cauza comercianților

La nivelul orașului au început o serie de acțiuni ale autorităților locale care îi urmăresc direct pe comercianții din Iași care își vând produsele la tonete. Polițiștii locali aplică amenzi pe bandă rulantă în cazul comercianților care își expun produsele la vânzare pe trotuare, în afara locurilor special amenajate, iar astfel încurcă circulația pietonală.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au întocmit mai multe procese-verbale, conform Hotărârii de Consiliu Local al municipiului Iași 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, întrucât mai mulți comercianți din zona Alexandru cel Bun și-au expus mărfurile în afara perimetrului autorizat de Primăria Municipiului Iași. Astfel, constituie contravenție și se sancționează «Aruncarea, abandonarea, expunerea sau depozitarea pe domeniul public a bunurilor materiale și deșeurilor de orice fel», amenda fiind cuprinsă între 2.000 lei și 2.500 lei”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Probleme mari în rândul comercianților din Tătărași, Podu Roș și Alexandru cel Bun

Cele mai multe sancțiuni aplicate de polițiștii locali au fost în zona tonetelor din Iași așezate de-a lungul străzilor în cartierele Alexandru cel Bun, Tătărași sau Podu Roș, acolo unde produsele agricole sau alte mărfuri sunt așezate de-a lungul bulevardelor principale.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform HCL Iași 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 300 lei, numitei P.N.F., întrucât a expus spre vânzare ghivece cu flori în afara spațiului închiriat de la Primăria Municipiului Iași, blocând circulația pietonală”, au mai precizat oficialii Poliției Locale Iași.

Acțiunile pe linia comerțului stradal au început în cursul zilei de 07.09.2020, când au început controalele în zona Tătărași.

Zeci de sancțiuni aplicate zilnic de polițiștii locali

De precizat și faptul că, în ziua de 8.09.2020, polițiștii locali alături de toate instituțiile subordonate Primăriei Municipiului Iași au acționat în scopul diminuării răspândirii virusului SARS-COV-2, astfel au sprijinit lucrătorii din cadrul CTP Iași pentru efectuarea campaniei de verificare a călătorilor cu privire la necesitatea și obligativitatea purtării corespunzătoare a măștii de protecție. De asemenea, polițiștii locali au colaborat cu lucrătorii din cadrul Eco-Piața și Băile Nicolina, Piscinele Ciric, ștrandul Municipal, precum și zonele de agrement pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2.
În urma activităților desfășurate, polițiștii locali au legitimat 241 de persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 123 de procese-verbale, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 21.225 lei.

Comentarii
  • de un an de zile tot sesizez politia si cu marfa inafara toneteler de flori si haine din alexandru si cu speculantii si bisnitarii care au umplut piata alexandru dar nimeni nu face nimic …rusine dle primar chirica !

  • Mergeti si in Podu Ros la cei care detin tonete. Sa vedeti cum isi expun gentile, incaltamintea, hainele, chilotii sutienele pe trotuarul din fata tonetei. Un adevarat bazar. Acest tip de comert ar trebui reglementat in spatii speciale nu in lungul trotuarelor la bulevard.

  • AZI DE DIMINEATA IAR TOATE TONETELE ATAT DIN ALEXANDRU ,MINERVA CAT SI DIN PIATA DE SPECULANTI DIN ALEXANDRU ERAU CU FLORI SI CU MARFA DEPASIND JUMATATE DIN TROTUAR ,DUPA ACESTI SPECULANTI NOI TRECATORII AR TREBUIE SA MERGEM PE STRADA ,POLITIA LOCALA DOARME ,PRIMARU DOARME IAR NOI SUFERIM ,,TREBUIE AMENDATI SI VERIFICATI IN FIECARE ZI ACESTI TIIGANI SPECULANTTI SI ESSCROCI !

Adauga un comentariu