Local

Comercianții de murături au dat lovitura la sfârșit de an. Cele mai mari vânzări s-au înregistrat la varză și castraveți murați

Publicat: 30 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Comercianții de murături au dat lovitura la sfârșit de an. Cele mai mari vânzări s-au înregistrat la varză și castraveți murați
Varza murată s-a vândut foarte bine anul acesta pentru sărbătorile de iarnă

Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, ieșenii nu au ocolit piețele agroalimentare din municipiu. Comercianții de murături au dat lovitura, mulți dintre aceștia reușind să vândă toată marfa

Pe mesele ieșenilor, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, nu au lipsit produsele murate. Aceștia au cumpărat sute de kilograme de varză murată, castraveți și murături asortate din piețele agroalimentare. Ca în fiecare an, oamenii se pregătesc cum știu ei mai bine pentru a avea pe masă cele mai gustoase preparate. Nelipsitele sarmale în foi de varză și salatele asortate cu murături își au locul pe mesele festive ale ieșenilor, în fiecare an, mai ales în perioada sărbătorilor cu ocazia Crăciunului, dar și pe mesele petrecerilor dintre ani.

Butoi cu muraturi dintr-o piata agroalimentara
Comercianții de murături din piețele agroalimentare ieșene au vândut aproape toată marfa

Pentru sărbătorile de iarnă de anul acesta, comercianții de murături au dat lovitura

Ieseni intr-o piata agroalimentara
Ieșenii s-au aprovizionat cu varză murată și castraveți murați pentru masa dintre ani încă de când au făcut cumpărăturile pentru masa de Crăciun

Pentru a avea pe masă tradiționalele sarmale în foi de varză și diverse murături asortate, ieșenii s-au îngrămădit și anul acesta în piețele din Iași pentru a cumpăra varză și castraveți murați. Astfel, comercianții de murături au dat lovitura. Aceștia susțin că au vândut aproape toată marfa.

„Am pregătit sute de kilograme de varză, aproape tot am vândut. Am clienții mei care vin mereu și cumpără de la mine. Ei spun că am murături gustoase. Cele din magazin nu au niciun gust. Eu le pregătesc ca pentru mine. Mai am puțină varză și puțini castraveți murați, am vândut cam tot ce aveam. Anul acesta a mers tare bine. Mulți ieșeni și-au făcut stoc de murături când au făcut cumpărăturile pentru Crăciun”, a spus un comerciant dintr-o piață agroalimentară din Iași.

În cea mai mare parte, fiecare comerciant de murături din piețele ieșene își are propriii clienți.

„Am dat aproape toată varza murată, am clienții mei și în fiecare an mă anunță câte kilograme vor, iar eu le pregătesc pe comandă. Mai pun și în plus ca să dau în piață. Cel mai bine s-au vândut castraveții murați și varza murată”, a mai spus un alt comerciant, care vinde varză murată la prețul de 8 lei pentru un kilogram.

Castraveti murati in butoi
Ieșenii au cumpărat și cantități mari de castraveți murați pentru masa dintre ani

Anul acesta, ieșenii au apelat și la cardurile de credit pentru cumpărături

Masa festiva cu preparate traditionale romanesti
Pe mesele ieșenilor nici anul acesta nu vor lipsi castraveții murați și sarmalele în foi de varză

Din cauza creșterii prețurilor energiei electrice, gazului, combustibilului, dar și ale produselor alimentare, tot mai mulți ieșeni au apelat la cardurile de credit pentru sărbătorile de anul acesta.

Astfel, unii au fost nevoiți să facă cumpărăturile pentru sărbători în rate. Bugetul pe care l-au acordat aceștia pentru masa festivă a variat în funcție de venituri, între 600 și 2.000 de lei. Cele mai costisitoare cheltuieli au fost pentru preparatele de pe masa de sărbători, astfel că ieșenii au alocat cea mai mare parte a bugetului pentru achiziționarea produselor alimentare.

În piețele agroalimentare din Iași, comercianții de murături au dat lovitura. Aceștia susțin că au vândut aproape toată marfa. Cele mai achiziționate produse de către ieșeni au fost castraveții murați, dar și varza murată pentru prepararea tradiționalelor sarmale.

Adauga un comentariu