Economic Local

Compania de apă-canal din Iași cumpără combustibili! Mai multe companii vor contractul cu o valoare de 1,2 milioane de euro

Publicat: 10 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Compania de apă-canal din Iași cumpără combustibili Mai multe companii vor contractul cu o valoare de 12 milioane de euro
Sediul ApaVital SA, din Iași

Mai multe companii din țară s-au prezentat la licitația pentru achiziția de combustibili, organizată de ApaVital SA. Necesarul constă în benzină și motorină. La procedură au fost depuse oferte din partea unui număr de 5 companii din țară

ApaVital SA a demarat recent o licitație pentru achiziția mai multor cantități de combustibili pentru utilajele și autoturismele din dotare. Procedura are o prevedere bugetară de 6.053.000 lei, fără TVA, adică 1,2 milioane de euro. Licitația este împărțită în 4 loturi: benzină fără plumb, motorină Euro Diesel 5 Standard aditivată vară-iarnă, benzină cu plumb și motorină cu livrare pe bază de card. La licitație au fost depuse oferte din partea următoarelor companii: Oscar Downstream SRL, Almatar Trans SRL, Mol Romania Petroleum Products SRL, Rompetrol Downstream SRL, OMV Petrom Marketing SRL.

„Mijloacele auto ale companiei sunt alimentate preponderent de la stația proprie de combustibili, dar și de la stații aparținând partenerilor externi. Obiectul achiziției îl reprezintă cumpărarea de combustibil pentru motoare cu aprindere prin scânteie – benzină fără plumb aditivată, dar și pentru motoare cu aprindere prin compresie. În cazul loturilor 1 și 2, combustibilul urmează a fi furnizat la depozitul de carburanți”, se arată în caietul de sarcini.

Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

ApaVital SA a stabilit lista cu cantitățile necesare

Conform necesarului, ApaVital SA are nevoie de benzină fără plumb – 250.000 kilograme, motorină euro Diesel 5 – 820.000 kilograme, benzină fără plumb – 60.000 litri, benzină fără plumb, aditivată – 10.000 litri, motorină Euro Diesel 5 – 140.000 litri.

„În cazul în care stația proprie de alimentare cu carburanți a ApaVital SA este inutilizabilă pentru o scurtă perioadă de timp din motive independente de voința beneficiarului, furnizorul va asigura alimentarea la o stație de carburanți de pe raza municipiului Iași. Furnizorul va asigura în acest caz alimentarea la stația menționată, în termen de maximum 24 de ore de la data solicitării efectuate de către beneficiar. Prețul carburantului alimentat în acest caz nu va trebui să difere de cel contractat, el fiind cel prevăzut pentru cantitatea totală care face obiectul achiziției”, se mai arată în documentația procedurii.

Compania de apă-canal a alocat fonduri pentru reabilitarea sediului

Compania de apă-canal, ApaVital SA, a demarat altă licitație, pentru reabilitarea termică a sediului din Copou, de pe strada Mihai Costăchescu, nr.6. La licitația pentru execuția lucrărilor, cu o valoare estimată de 1.006.539 lei, fără TVA, aproximativ 200.000 euro, s-au prezentat 3 societăți: Pavi-Lux SRL, Comstart 93 SRL, Navon Builders SRL.

Prima societate, cu sediul în Iași, este controlată de Nicu Adrian Sandu. În 2019, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 3,1 milioane lei și 17 angajați. În ceea ce privește Comstrat 93 SRL, tot cu sediul în Iași, este condusă de Avel Balint. Anul trecut, valoarea totală a contractelor a fost de 1,4 milioane lei, cu un număr de 9 angajați. A treia societate, cu sediul social în județul Neamț, este deținută de Georgiana Emilia Mart. În 2019, firma a avut lucrări în valoare de doar 21.998 lei, pierderi de aproximativ 10.000 lei. În firmă nu au fost raportați angajați.

Adauga un comentariu