Economic Local

Compania de Transport Public Iași întreține parcul auto din dotare! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

Publicat: 23 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Compania de Transport Public Iași întreține parcul auto din dotare Contractul are o valoare de 100.000 de euro
Compania de Transport Public din Iași continuă programul de investiții

Mai multe loturi de uleiuri vor fi achiziționate de Compania de Transport Public din Iași pentru întreținerea parcului auto. Comisia de evaluare a stabilit câștigătorii procedurii, după ce au fost analizate ofertele depuse. Piesele vor fi furnizate pe parcursul unui an

Compania de Transport Public (CTP) Iași continuă investițiile în cadrul programului anual. Recent, a fost finalizată procedura privind furnizarea mai multor loturi de uleiuri pentru întreținerea motoarelor. Comisia de evaluare a stabilit că autoritatea contractantă poate semna contractul cu societățile Unitrade Lubricants SRL și General Serv Electro Construct SRL, ambele cu sediul social în municipiul Iași. Procedura a fost împărțită în 3 loturi: uleiuri pentru motoare, uleiuri pentru sisteme hidraulice, unsori și vaseline. Durata contractului este de 12 luni.
Compania are în dotare aproximativ 300 de vehicule și administrează o rețea de 29 de trasee, ce se întinde pe 520 de kilometri.

„Achiziția este necesară deoarece, în activitatea de exploatare a parcului de vehicule din dotarea CTP Iași SA (autobuze, microbuze și autoutilitare), se produce uzura și / sau griparea motoarelor. Prin respectarea planului de revizii și reparații a mijloacelor de transport ale companiei, care presupune și schimbarea / înlocuirea uleiului, se evită cheltuielile suplimentare cauzate de uzura motoarelor mijloaceleor de transport”, se arată în caietul de sarcini.

CTP a organizat și anul trecut o licitație similară.

Achiziția este necesară pentru evitarea unor cheltuieli suplimentare

De altfel, procedura este organizată anual de reprezentanții CTP.

„Din cauza exploatării mijloacelor de transport ale companiei (transport persoane și vehicule auxiliare destinate intervenției pentru parcul de autobuze, microbuze, rețea fir contact și cale de rulare transport marfă și auxiliare), este necesară respectarea normativelor privind activitatea de întreținere și reparație a parcului de vehicule. CTP Iași SA a prevăzut în planul anual de întreținere și reparații înlocuirea / completarea uleiului pentru toate categoriile de vehicule din dotarea parcului auto, astfel se pot evita accidentele în trafic, se asigură protejarea călătorilor, a personalului de bord și a celorlalți participanți la trafic, precum și evitarea altor cheltuieli nedorite”, se mai arată în documentația procedurii.

CTP a cumpărat o autoutilitară cu 130.000 de euro

Totodată, CTP a încheiat și licitația privind achiziția unei autoutilitare pentru lucrările de intervenții. Procedura a avut inițial o prevedere bugetară de 633.165 de lei, fără TVA, adică aproximativ 130.000 de euro. La licitație a fost depusă o singură ofertă, din partea societății Grădinariu Import Export SRL, cu sediul social în București, care a fost declarată și câștigătoare.
Valorea finală a contractului este de 633.000 de lei, fără TVA, cu 165 de lei mai puțin față de estimarea autorității contractante. Firma este condusă de Andrei Călin Grădinariu. În 2019, cifra de afaceri a societății a fost de 210.495.882 de lei, fără TVA, aproximativ 42 de milioane de euro, cu un profit de aproape 3 milioane de euro.

Adauga un comentariu