Economic Local

Compania Națională de Investiții construiește un cămin cultural în comuna Miroslava! Investiția este de peste 1 milion de euro

Publicat: 19 sept. 2020
Primăria Miroslava a pus la dispoziție un teren cu o suprafață de aproape 1 hectar pentru construirea unui cămin cultural cu regimul de înălțime P+1
Primăria Miroslava beneficiază de 1 milion de euro de la Compania Națională de Investiții pentru construirea unui cămin cultural

Locuitorii din comuna Miroslava vor avea, în aproximativ 16 luni, un cămin cultural modern, cu dotările aferente. Finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții. Licitația pentru lucrările de execuție este programată la începutul lunii viitoare

Comuna Miroslava va avea, cu bani de la Compania Națională de Investiții (CNI) SA, un cămin cultural nou. Pe data de 07.10.2020, CNI organizează licitația pentru proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări. Valoarea investiției este de 5,2 milioane lei, fără TVA, adică peste 1 milion de euro. Căminul cultural va avea regimul de înălțime P+1E.

„Amenajările propuse constau în realizarea unei construcții cu regim de înălțime parter și etaj, cu funcțiunea de cămin cultural. În vederea asigurării utilităților, obiectivul se va racorda la rețelele edilitare din zonă. Structura de rezistență va fi realizată din cadre de beton armat și planșeu din beton armat. Pereții perimetrali exteriori se vor realiza din zidărie de cărămidă cu goluri verticale, cu grosimea de 25 cm și vor fi prevăzuți cu termosistem, în grosime de 10 cm, plasă de fibră de sticlă și tencuială exterioară. Pereții interiori neportanți vor fi realizați din zidărie de caramidă și BCA, de 15 și 25 cm. Acoperișul va fi tip terasă. Prin proiect se propune și achiziționarea de dotări pentru buna funcționare a obiectivului”, se arată în caietul de sarcini.

Terenul pus la dispoziție de Primăria Miroslava are o suprafață de 8.868 metri pătrați

Pentru realizarera investiției, Primăria Miroslava a identificat un teren liber în suprafață de 8.868 metri pătrați. Suprafața desfășurată a clădirii va fi de 1.012 metri pătrați. La parter vor fi amenajate vestiare, grupuri sanitare, sala de reuniuni și sala de spectacole. La etaj vor fi dispuse ateliere, bibiloteca, grupuri sanitare și birourile. Durata de implementare a proiectului este de 16 luni de la semnarea contractului.

„Toate ofertele financiare ale căror valori sunt aparent neobișnuit de scăzute, prin raportare la prețurile pieței, vor fi temeinic justificate, comisia de evaluare având dreptul de a solicita documente privind, după caz, prețurile la furnizori, situația stocurilor de materii prime și materiale, modul de organizare și metodele utilizate în cadrul procesului de lucru, nivelul de salarizare a forței de muncă, performanțele și costurile implicate de anumite utilaje sau echipamente de lucru care concură la formarea prețurilor și, implicit, conduc la valoarea ofertei”, se mai arată în documentație.

CNI alocat 1 milion de euro și pentru comuna Erbiceni

Nu în ultimul rând, Compania Națională de Investiții a alocat 1 milion de euro pentru construirea unei baze sportive în comuna Erbiceni, județul Iași. Licitația pentru realizarea lucrărilor și pentru asistența tehnică din partea proiectantului este programată pe data de 25.09.2020. Comisia de evaluare va alege oferta financiară cu prețul cel mai mic. În acest sens, Primăria Erbiceni a predat pe pază de protocol către Companie o suprafață de teren de 4,6 hectare. Terenul de fotbal va fi acoperit cu gazon artificial.

„Terenul are dimensiunea în plan de 68 m x 105 m, având suprafața de joc realizată din tartan. Terenul este prevăzut cu zone de protecție. Pe marginea lui se află băncile de rezervă, tabela de marcaj și catarge cu drapele. Pe timp de noapte terenul este iluminat de șase nocturne de 18 m înălțime, fundate fiecare pe un cuzinet armat sub care se află un pilot de 12 m adâncime, cu diametrul de 40 cm”, se arată în proiect.

Adauga un comentariu