Calatorii

Compania TAROM și-a reluat zborurile către Roma

Publicat: 03 iul. 2020
Compania TAROM și-a reluat zborurile către Roma
aeronava tarom

Compania TAROM și-a reluat zborurile către Roma. Operatorul national TAROM a anunțat într-o postare pe o rețea de socializare că zborurile București-Roma și retur vor fi reluate începând de astăzi, vineri, 3 iulie. Frecventa curselor vă fi de doua ori pe săptămână.

Compania TAROM și-a reluat zborurile către Roma

După o perioada în care cursele către capitala Italiei au fost anulate, compania TAROM reia de vineri zborurile intre București și Roma (Aeroportul Fiumicino). Pe pagina de facebook compania a anunțat că zborurile vor fi săptămânale, în zilele de luni și vineri. De asemenea operatorul aduce aminte pasagerilor că pentru a călători în / din Italia este nevoie să completeze o declarație.

Programul de operare este următorul: RO 403 – decolare de la Bucureşti la ora 9:45, aterizare la Roma la ora 10:55, RO404 – decolare de la Roma la ora 11:45, aterizare la Bucureşti la ora 15:00.

„Bagajele de mână trebuie să fie depozitate sub scaunul din faţa fiecărui pasager, conform reglementărilor emise de autorităţile din Italia. Masca chirurgicală trebuie purtată în permanenţă de la intrarea în aeroportul de plecare până la ieşirea din aeroportul de destinaţie”, precizează reprezentanţii companiei.

De asemenea operatorul aduce aminte pasagerilor că pentru a călători în / din Italia este nevoie să completeze o declarație. În cazul în care pasagerii au călătorit în ultimele 14 zile în ţări din afara celor menţionate (ţările UE, ţări din zona Schengen, Marea Britanie şi irlanda de Nord, Andorra, Monaco, Sân Marino şi Vatican) trebuie să completeze o declaraţie specială.

TAROM și-a reluat zborurile și către Republica Moldova

Începând de ieri, 2 iulie, TAROM a reluat cursele dintre București spre Chișînău, cu o frecvență de 4 zboruri pe săptămână, în zilele de luni, joi, vineri și duminică.

Cursele aeriene vor fi efectuate în condiții de maximă siguranță, cu respectarea măsurilor de protecție, astfel încât să fie eliminat orice risc. Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul tarom.ro, prin aplicația mobilă și de la orice agenție TAROM. Check-în-ul se face gratuit, online sau la aeroport. TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi este membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010.

TAROM anunță și o cursă specială către Barcelona

De asemenea, compania anunță că vă opera în data de 5 iulie zborul București – Barcelona – București, în condiții speciale, sub incidența HG 29/13 iunie 2020.

TAROM menționează că fiecare bilet include un bagaj de mână de 10 kg și un bagaj de cală de 23 kg.

„Înainte de efectuarea zborului vă rugăm să respectați condițiile de călătorie speciale, pe care le gășiți aici: https://www.tarom.ro/masuri-de-călătorie.

Compania naţională operează peste 50 de destinaţii proprii şi destinaţii deservite de partenerii code share. TAROM deţine una dintre cele mai tinere flote din Europa, alcătuită din 29 de aeronave, şi este membru al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATĂ) din 1993.

Concedieri masive la TAROM: 400 de angajați dispar din schema de personal

În bugetul de venituri și cheltuieli al companiei aeriene, aprobat de Ministerul Transporturilor și publicat în Monitorul Oficial, cifrele arată că personalul TAROM se va reduce în acest an cu 374 de persoane, de la 1.607 angajați în prezent la 1.233.

Nu se precizează cum se vor face reducerile de personal – fie prin concedieri, fie prin pensionări.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spunea recent că estimează scăderi de personal la TAROM care să ajungă până la 700 de persoane. Nici ministrul nu a dat detalii despre modul în care va fi redusă schema de personal.

Compania are cei mai mulți angajați per aeronavă din Europa și nu a mai făcut profit din 2007. În ultimii doi ani, TAROM a schimbat 8 directori.

Adauga un comentariu