National

Concedieri masive la TAROM: 400 de angajați dispar din schema de personal

Publicat: 25 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Concedieri masive la TAROM 400 de angajați dispar din schema de personal
Imediat după ora 15.00, un pilot al companiei Tarom a făcut stop cardio-respirator pe Aeroportul Henri Coandă. Incidentul ar fi avut loc imediat după ce aeronava a aterizat, iar pasagerii sunt în afara oricărui pericol

Concedieri masive la TAROM. Guvernul pregătește reduceri masive de personal la compania TAROM. Aproape 400 de angajați din totalul de 1.600 dispar din schema de personal până la sfârșitul anului.

În bugetul de venituri și cheltuieli al companiei aeriene, aprobat de Ministerul Transporturilor și publicat în Monitorul Oficial, cifrele arată că personalul TAROM se va reduce în acest an cu 374 de persoane, de la 1.607 angajați în prezent la 1.233.

Concedieri masive la TAROM: Ministrul Transporturilor se așteaptă la reduceri mari de personal

Nu se precizează cum se vor face reducerile de personal – fie prin concedieri, fie prin pensionări.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spunea recent că estimează scăderi de personal la TAROM care să ajungă până la 700 de persoane. Nici ministrul nu a dat detalii despre modul în care va fi redusă schema de personal.

Compania are cei mai mulți angajați per aeronavă din Europa și nu a mai făcut profit din 2007. În ultimii doi ani, TAROM a schimbat 8 directori.

Boeing dă afară 12.000 de angajați

Criza coronavirus lovește și o mare companie este obligată să dea afară peste 12.000 de oameni n cadrul unui plan de restructurare ce urmează să fie pus în aplicare. Măsurile vizează protejarea companiei de efectele economice ale crizei coronavirus.

Boeing a anunțat desființarea a peste 12.000 de posturi, inclusiv concedierea a 6.770 de muncitori americani, în cadrul unui plan de restructurare ce va fi pus în aplicare pentru a face față efectelor economice ale crizei de coronavirus. Compania a anunțat încă din aprilie că va opera o reducere cu 10% a forței de muncă din numărul total de angajați de 160.000, până la sfârșitul anului în curs.

Boeing a mai anunțat că a aprobat trecerea voluntară în șomaj a 5.520 de angajați, urmând ca aceștia să părăsească compania în săptămânile următoare, transmite Reuters, citat de hotnews.ro. Alți 6.770 de muncitori au fost notificați în această săptămână că vor fi concediați.

Directorul executiv al companiei, Dave Calhoun, le-a spus angajaților, într-un email, că pandemia de coronavirus a avut un impact devastator asupra industriei de profil, astfel încât este nevoie de reducerea drastică a costurilor, ceea ce înseamnă atât reducerea serviciilor furnizate, a numărului de avioane comerciale și a locurilor de muncă, exprimându-și regretul că nu există altă soluție.

Concedieri și Continental

Continental va face concedieri pentru a-şi reduce costurile – CEO Grupul german Continental AG trebuie să-şi diminueze costurile cu sute de milioane de euro şi probabil va trebui să recurgă la concedieri, pe fondul unei cereri scăzute la care a dus pandemia de coronavirus (COVID-19), a afirmat directorul general Elmar Degenhart, citat de revista Wirtschaftswoche.

„Va fi foarte dureros, dar nu avem altă alegere”, le-a spus Degenhart angajaţilor, printr-un mesaj.

„În acest moment, nu putem garanta locurile de muncă. Probabilitatea să fim nevoiţi să vorbim despre concedieri forţate este extrem de ridicată”, a avertizat acesta.

Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Adauga un comentariu