Sanatate

Comprese pentru articulații: Remedii eficiente pentru îndepărtarea durerilor

Publicat: 17 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Comprese pentru articulații Remedii eficiente pentru îndepărtarea durerilor
Ai crede că durerile de articulații apar doar la persoanele vârstnice, însă și cele tinere se confruntă cu această problemă.

Te dor articulațiile și nu știi ce să faci? Nu te îngrijora! În acest articol vei afla cum să folosești compresele, pentru ca durerile de articulații să dispară.

Ai crede că durerile de articulații apar doar la persoanele vârstnice, însă și cele tinere se confruntă cu această problemă. Fie că ai făcut o mișcare bruscă, un pas greșit, un antrenement solicitant sau, pur și simplu, ești sensibil la schimbările de temperatură, durerile de articulații îți pot face viața un calvar. Chiar și așa, disconfortul nu ar trebui să te împiedice să te bucuri de viață. Păstrează-ți optimismul și bucură-te de mișcare în continuare, deoarece compresele îți pot veni în ajutor.

Află, în rândurile următoare, ce remedii te ajută să treci mai ușor peste durere, pentru a te putea bucura, în continuare, de viață.

o femeie în tricou roșu și blugi albaștri
Fie că ai făcut o mișcare bruscă, un pas greșit, un antrenement solicitant sau, pur și simplu, ești sensibil la schimbările de temperatură, durerile de articulații îți pot face viața un calvar.

Comprese pentru articulații: Calde sau reci?

Compresele sunt remedii eficiente, întotdeauna la îndemână. Dar cum trebuie să fie, calde sau reci? Ei bine, acest lucru este dictat de fiecare problemă în parte.

Comprese reci

Compresele reci sunt ideale pentru reducerea inflamației, dar scad și riscul de umflare a zonei dureroase. Datorită temperaturii scăzute, fluxul de sânge este redus, fapt ce duce la amorțirea țesuturilor dureroase, acționând ca un anestezic local. În plus, ajută și la încetinirea semnalului dureros către creier. Cele mai bune rezultate se obțin dacă aceste comprese sunt aplicate în decurs de 48 de ore de la accidentare.

Important este să pui o compresă rece pe zona inflamată, pentru 20 de minute, la un interval de 4-6 ore, timp de trei zile. Mai mult decât atât, poți masa zona cu un cub de gheață, înfășurat într-un tifon. În acest fel, eviți producerea unor arsuri la nivelul pielii.

Compresele reci sunt bune pentru persoanele cu artrită, cu gută, în cazul tendinitelor sau dacă ai suferit, de curând, o accidentare.

Acest remediu este contraindicat în cazul în care există riscul apariției crampelor musculare, dacă zona este rece sau amorțită, dacă există o rană deschisă, dacă pacientul suferă de o afecțiune de natură vasculară sau este sensibil la frig.

o femeie bandajată la picior
Compresele reci sunt bune pentru persoanele cu artrită, cu gută, în cazul tendinitelor sau dacă au suferit de curând o accidentare.

Comprese calde pentru articulații

Compresele calde sunt un real ajutor, dacă sunt aplicate pe o zonă inflamată. Căldura determină dilatarea vaselor de sânge, ajutând la relaxarea mușchilor tensionați. De asemenea, tratează durerile articulare și musculare cronice, cauzate de artroză.

Totodată, mai pot fi folosite sticle cu apă caldă, plasturi cu capsaicină sau băi calde. În cadă, pot fi adăugate fie sare Epsom, fie sulfat de magneziu, deoarece are rol antiinflamator. Compresele calde se pot folosi timp de 20 de minute, aplicate pe zona dureroasă, de trei ori pe zi.

Astfel de comprese sunt recomandate în caz de artroză, tensiune musculară, rigiditate musculară sau dacă îți simți mușchii și articulațiile rigide înainte de antrenament.

Reemediul nu este eficient dacă pielea este caldă, roșie sau inflamată, dacă ai dermatită sau rană deschisă, dacă zona este amorțită sau nu tolerează căldura.

o femeie cu durere de cot
Compresele calde sunt un real ajutor, dacă sunt aplicate pe o zonă inflamată.
Adauga un comentariu