National

Comuna Ciorogârla intră în carantină zonală! Rata de incidență a atins valoarea de 7,99 la mia de locuitori

Publicat: 13 nov. 2020
Bărbat în combinezon galben
Printre măsurile specifice carantinei se regăsește restricționarea deplasărilor și pe timp de zi. Mai mult slujbele de înmormânatre se vor face doar afară, cu participarea a maxim 20 de persoane

Începând cu ziua de vineri, 13 noiembrie, în comuna Ciorogârla, din judetul Ilfov, a fost instituită carantina zonală. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că rata de incidență, pentru ultimele 14 zile, calculată cu o zi în urmă, a atins valoarea de 7,99 % la mia de locuitori.

„Aducem in atentie faptul că astăzi, 13 noiembrie 2020, a fost emis Ordinul șefului DSU cu nr. 4659911 din 13.11.2020 privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Ciorogârla, cu satele aparținătoare, respectiv Ciorogârla și Dârvari, județul Ilfov.” a precizat Prefectura Ilfov intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a institutiei.

Propunerea referitoare la carantinarea comunei Ciorogârla a fost adoptată în urma Hotărârii  CJSU Ilfov nr. 41/12.11.2020, formulată în urma evaluării riscului răspândirii noului coronavirus. Aceasta a fost realizată de Direcţia de Sănătate Publică Ilfov, pentru stabilirea cu certitudine a măsurii de carantină zonală. Potrivit Prefecturii Ilfov, evaluarea a fost avizată și de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Măsurile de restricție impuse cuprind: limitarea circulației pe timpul zilei și al nopții, închiderea teraselor, închiderea sălilor de jocuri de noroc, limitarea la 16 a numărului maxim de participanți la ceremonii religioase private, interzicerea organizării de evenimente în spații închise sau deschise, circulație spre și din zona carantinată pe baza de declarație de proprie răspundere.

În Ciorogârla, judeţul Ilfov, rata de incidenţă a ajuns la 7,99/1.000 de locuitori

În ultimele 14 zile, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 a fost de 52 de persoane, din populaţia totală de 6.512 locuitori.

Potrivit Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă de vineri privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Ciorogârla, cu satele aparţinătoare, respectiv Ciorogârla şi Dârvari, măsura intra in vigoare vineri, la ora 20:00, până pe 26 noiembrie, ora 20:00.

Județul Ilfov raportează cu 500 de infectări cu COVID-19 mai multe, spre deosebire de cifrele de ieri și o rată de incidență de 4,71.

Municipiul Sibiu intră în carantină începând de luni, 16 noiembrie

Declarația a fost făcută vineri, 13 noiembrie, de către secretarul de stat Raed Arafat. Oraşul Sibiu şi localitatăţile Şelimbăr, Tîlmaciu şi Cisnădie intră în carantină începând de luni pentru o perioadă de două săptămâni, iar mall-urile vor fi închise în weekend, a anunţat Raed Arafat.

Municipiul Sibiu se apropie de o rată de infectare de 12 la mia de locuitori.

„Știți că situația din Sibiu și unele localități necesită alte măsuri față de cele luate deja de autorități. Având în vedere incidența și numărul mare de cazuri în urma discuțiilor cu Comitetul de Situații de Urgență. Măsura intră în vigoare de luni. O excepție e închiderea mall-ului pe durata weekend-ului cu excepția magazinelor care vând alimente.

Pe durata stării de carantină magazinele se închid la ora 20, iar terasele se închid, magazinele pot avea o persoană la 8 mp. Între orele 10.00 și 13.00 procurarea de alimente e rezervată bătrânilor. Procurarea de alimente necesare se face pe declarație pe proprie răspundere, iar activitatea religioasă se va desfăşura în spaţii deschise pe durata perioadei de carantină. La sfârşitul celor 14 zile de carantină, se va face o nouă evaluare asupra situaţiei şi se va veni cu noi comunicate în acest sens”, a declarat Raed Arafat.

Adauga un comentariu