Economic Local

Comuna Plugari va avea sală de sport de 1,6 milioane de euro! Compania Națională de Investiții asigură finanțarea

Publicat: 22 dec. 2020
Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru construirea unei săli de sport în comuna Plugari, județul Iași
Sediul Primăriei Plugari

Compania Națională de Investiții a alocat o sumă importantă pentru construirea unei săli de sport în comuna Plugari. Tribuna va avea o capacitate de 180 de locuri. Nu este singura comună din județul Iași care a beneficiat de acest tip de finanțare

Comunitatea locală din comuna Plugari, județul Iași, a primit finanțare de la Compania Națională de Investiții (CNI) SA pentru construirea unei săli de sport. CNI organizează licitația pentru execuția lucrărilor pe data de 20.01.2021. Noul obiectiv va fi construit în satul Plugari din comună și va avea o tribună cu o capacitate de 180 de locuri. Valoarea estimată a contractului este de 7.704.153 lei, fără TVA, aproximativ 1,6 milioane de euro.

„O sală de sport ar rezolva în mod fericit problemele întâmpinate de elevi și profesori de educație fizică, atunci când vremea nefavorabilă, dar și condițiile exterioare de organizare sportivă specifică nu permit desfășurarea orelor de educație fizică în aer liber. Prin construirea unei săli de sport s-ar crea condițiile ca tineretul din zonă să practice sportul și mișcarea în timpul liber, pe tot parcursul anului. Nu este lipsit de importanță că prin dezvoltarea bazelor sportive din școli se creează condiții pentru apariția talentelor în sport și se lărgește baza de selecție a sportivilor valoroși, capabili să reprezinte România în competițiile internaționale, mondiale sau olimpice. Obiectivul avut în vedere reprezintă o investiție utilă pentru uzul didactic în desfășurarea disciplinelor sportive, pentru organizarea unor activități sportive competiționale specifice și pentru pregătirea elevilor cu înclinație sportivă în vederea participării la diverse concursuri”, se arată în obiectivul procedurii.

Primăria Plugari a pus la dispoziție terenul pe care va fi construită sala de sport

Suprafața de teren pusă la dispoziție de Primăria Plugari este de aproximativ 3.300 metri pătrați. Sala de sport este dimensionată pentru un teren de baschet, de tenis, de volei, dotată cu vestiare pentru sportivi și grupuri sanitare destinate publicului. Sala de sport va avea un etaj, cu o înălțime maximă de 10,45 metri. Suprafața desfășurată a clădirii va fi de 1.750 metri pătrați.

„Tribuna propusă este realizată din structura de beton monolit și este prevăzută cu scaune individuale. Scaunele sunt realizate din polietilenă copolimerizată colorată în masă, au clasa de reactivitate la foc 1 și au fixări ascunse cu șuruburi amplasate în șezut, mascate cu capace clipsate la față cu șezutul. Gradenele constituie rânduri cu adâncime de 80 cm și înălțime de 60 cm”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta constructorului cu prețul cel mai mic.

CNI investește și în alte comune din județul Iași

Totodată, și comuna Todirești, județul Iași, va beneficia de fonduri pentru construirea unei săli de sport în satul cu același nume. Finanțarea este garantată de către Compania Națională de Investiții (CNI) SA. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată pe data de 04.01.2021. Prevederea bugetară a procedurii este de 6.534.491 lei, fără TVA, aproximativ 1,3 milioane de euro. Nu în ultimul rând, CNI a finalizat licitația pentru construirea sălii de sport din comuna Mogoșești-Siret, județul Iași, sat Tudor Vladimirescu. Recent, procedura a fost câștigată de către societatea Elitconstru SRl, din Vaslui, condusă de afaceristul Bogdan Cioncu, fostul administrator al Hotelului Traian din Iași. Oferta finală are o valoare de 6.695.000 lei, fără TVA, aproximativ 1,4 milioane de euro.

Comentarii
  • Bai primarul lui pește aia sant congelați de foame si tu le faci sala de sport de 1,6 mil € da o fabrică unde să se producă ceva și să lucreze oamenii să aibă un venit lunar nu puteai face sau nu ți a venit ideea în mintea aia proasta și indobitocita de doctrina partidului , dacă omul munceste nul mai poti tine in frâu ca la ajutor social cred ca asta e ideea

Adauga un comentariu