Local

Comuna Roşcani din judeţul Iaşi intră în carantină totală pentru 14 zile. Locuitorii vor ieşi din casă doar cu declaraţie pe propria răspundere – EXCLUSIV, DOCUMENT

Publicat: 16 mart. 2021

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a decis astăzi, 16 martie 2021, satele Roşcani şi Radeni din comuna Roşcani să intre în carantină pentru următoarele 14 zile.

Carantina intră în vigoare de mâine, 17 martie 2021, de la ora 06.00 dimineaţa. Incidența de 8.31 de cazuri la mia de locuitori

„Anunț către toți cetățenii Comunei Roșcani, ca în data de 17.03.2021, orele 06:00 pentru o perioadă de 14 zile pentru comună noastră, atât Rădeni cât și Roșcani, se va institui măsură de carantina zonală. Rog cetățenii să respecte hotărârea afișată mai jos și cei care merg la servici, magazine sau alte interese să aibă asupra lor declarație. Vă mulțumesc de înțelegere!”, a transmis primarul Ginovel Gheorghiu.

HOTĂRÂREA privind măsurile adoptate în cadrul ședinței extraordinare din data de 16.03.2021 poate fi consultată AICI! Declarația pe propria răspundere poate fi descărcată de AICI!

Comuna Roșcani din județul Iași intră în carantină

Se instituie carantina în comuna Roșcani pentru 14 zile începând cu ziua de miercuri, 17 martie, ora 6.oo.
În ultimele săptămâni Prefectura Iași a monitorizat împreună cu specialiștii Direcției de Sănătate Publică Iași situația epidemiologică din comuna Roșcani. Pe 5 martie, a doua zi după ce incidența în comună a fost peste 7, prefectul județului Iași a mers la Roșcani unde a purtat discuții cu primarul și cu membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență privitor la situația pandemică din comună.

Incidența s-a menținut la valori ridicate. Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a hotărât să înainteze propunerea de a carantina comuna Roșcani pentru o perioadă de 14 zile către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii Ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență. Propunerea privește ambele sate ale comunei Roșcani (Rădeni și Roșcani).

„Decizia carantinării comunei Roșcani s-a impus ca urmare a unei incidențe ridicate timp de mai multe zile. Împreună cu medicii epidemiologi și cu evaluările efectuate de către DSP Iași și vizate de Institutul Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a decis că măsura carantinei poate conduce la diminuarea incidenței în comuna Roșcani. Locuitorii comunei vor trebui să respecte condiții stricte de activitate și mobilitate”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Municipiul Iași se pregătește de scenariul roșu

Autoritățile se pregătesc de scenariul roșu în municipiul Iași după creșterea din ultima perioadă a cazurilor de COVID-19. În câteva zile, rata de incidență a cazurilor de coronavirus va atinge pragul de 3 la mia de locuitori, în oraș urmând a fi impuse mai multe restricții

Creșterea cazurilor de COVID-19 din ultima perioadă va duce la impunerea unor noi restricții în municipiul Iași. Rata de incidență din municipiul Iași a sărit de la 1,68 spre finalul lunii februarie 2021 la 2,77 în cursul zilei de ieri, 15 martie 2021. În aceste condiții, municipiul Iași ar urma ca în acest ritm să treacă de o incidență de 3 cazuri la mia de locuitorii, ceea ce impune intrarea în scenariul roșu. O decizie în acest sens va fi luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) în cursul acestei săptămâni. De altfel, autoritățile județene au anunțat și care sunt pașii în această privință.

„În funcție de rata incidenței dintr-o localitate se stabilește scenariul cu restricții specifice impuse conform legislației. Începând cu 26 februarie, această rată se determină luând în calcul inclusiv numărul de cazuri din focarele existente. Astfel, o localitate în care rata incidenței trece de 3 cazuri la mia de locuitori intră în scenariul roșu”, au anunțat reprezentanții CJSU Iași.

Comentarii
  • Niste tarani ! ar fi bine sa fie inchise toate comunele din jurul Iasului, taranoii sa stea in curtea lor plina de balega sa crape acolo jegosii !, nu sa ne infesteze orasul paduchiosii

Adauga un comentariu